Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 25 aug 2017

Koppel plaatst oproep voor een nieuwe oppas en internet smult ervan

Het vinden van een geschikte oppas is een klus van jewelste, want ze moet goed zijn met kinderen, betrouwbaar zijn en ook nog een beetje punctueel alsjeblieft. Een Brits echtpaar heeft echter een langer wensenlijstje voor een nieuwe nanny en deelden die in een online advertentie die door zijn absurditeit het hele internet over gaat.

Als je de oproep leest denk je in eerste instantie dat-ie hartstikke nep is, maar niks is minder waar. Het Londense stel zoekt écht een nanny voor hun vier kinderen van 2, 5, 7 en 15 jaar oud.

Tough job

Ten eerste moet de nanny hoogopgeleid zijn en een studie kinderpsychologie hebben afgerond. Ze mag geen kinderen hebben en minimaal vijftien jaar ervaring met oppassen. Het gezin wil dat de nieuwe oppas zes dagen per week werkt, van zeven uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds. Klinkt heftig, maar daar krijgt ze dus best wel een hoop luxe voor terug.

‘We hebben vier huizen in Londen, Barbados, Kaapstad en Atlanta. De sollicitant moet daarom geen problemen hebben met vliegen op regelmatige basis en minimaal drie keer per week naar een ander land vliegen, welk land hangt af van waar de kinderen zijn.’ Oke, lijkt ons niet echt een straf. Ga verder.

LEES OOK: Haha: moeder laat hilarisch briefje achter voor de oppas

Verschillende auto’s

‘Onze kinderen krijgen thuis les en de nanny moet deelnemen in deze lessen om ze buiten schooltijd goed te kunnen helpen met hun huiswerk. Verder hebben we verschillende auto’s, waaronder een Porsche, een Maserati en een Range Rover. De nanny mag van al deze auto’s gebruik maken, dus een clean Brits rijbewijs is een must.’

Gelukkig hoef je die auto’s niet alleen te gebruiken als je met de kinderen weg moet, want ze zijn ook beschikbaar als je vrij bent. ‘Als mijn man en ik thuis zijn heb je vrij en mag je doen wat je wil. Drank- en drugsgebruik stellen we niet op prijs en dat zal onmiddellijk ontslag als gevolg hebben.’

Zelfverdediging

Het echtpaar vindt het ook belangrijk dat de nieuwe nanny haar mannetje staat. ‘Heb je die zelfverdedigingstraining nog niet gehad, dan is het een must dat je die nog gaat volgen’, staat er in de oproep. ‘We betalen deze training en dit kan niet in overleg.’

Als je denkt dat dit het was, wordt het eten ook nog eens gemaakt door een kok met Michelinster. Wat het schuift om voor dit gezin te werken als hun nieuwe nanny? 100.000 pond per jaar. Da’s iets meer dan 108.000 euro. Ho-ly shit.

Meer dan 300 aanmeldingen

Het stel is er intussen van op de hoogte dat hun oproep het hele internet over gaat en heeft al meer dan driehonderd aanmeldingen ontvangen voor de job. We wensen ze veel succes. En de nieuwe nanny ook, trouwens.

Deze 11 gênante dingen weet alleen de oppas van je

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Childcare

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Koppel plaatst oproep voor een nieuwe oppas en internet smult ervan
Sluiten