Opstaan was nog nooit zo relaxed als met deze speciale ‘koffiewekker’

Als je wekker gaat is het enige wat je wil verder slapen óf een kop koffie. Omdat de plicht roept is dat eerste vaak geen optie, dus dan die kop koffie maar. Stel je eens voor dat je die voortaan niet meer zelf hoeft te maken, maar dat je bakkie gewoon op je nachtkastje klaarstaat zodra je wekker gaat. Guess what? Binnenkort kan dat met deze koffiewekker werkelijkheid zijn.

En wel met The Barisieur; een koffiezetapparaat en wekker in één. Hij is in 2014 ontworpen door Josh Renouf en na wat aanpassingen om ‘m nog beter te maken, lanceerde Josh een Kickstarterproject om het ding ook echt in productie te laten gaan. Daar behaalde het project z’n uiteindelijke doel, maar er bleek nog meer geld nodig. Daarom verplaatsten de makers het project naar Indiegogo, waar ze uiteindelijk genoeg geld ophaalden voor daadwerkelijke productie.

Koffie én thee

De wekker ziet er in eerste instantie uit als een scheikundig apparaatje waar je proefjes mee kunt doen. Hij heeft een strak, modern design en bovenop bevindt zich een koffiezetapparaat, dat er net zo strak uitziet als de rest van het klokje. Wil je ‘s ochtends liever een kop thee? The Barisieur is zelfs in staat om dát voor je te zetten.

LEES OOK: 4 x waarom koffie een wondermiddel is voor je huid

Van alle gemakken voorzien

Doe voordat je gaat slapen de koffiebonen of de theeblaadjes in het reservoir en installeer je de tijd waarop je je bed uit moet. De wekker zorgt dan dat er een vers kopje koffie of thee voor je klaarstaat zodra het alarm afgaat. Als je denkt dat je dan alsnog je bed uit moet voor suiker en melk heb je het mis, want de wekker bevat zelfs hier reservoirtjes voor. Als klap op de vuurpijl kun je er ook je telefoon aan opladen door een speciale USB-ingang.

We snappen dat je ‘m liever vandaag dan morgen in huis haalt, maar je moet toch nog heel even geduld hebben. De wekker wordt as we speak geproduceerd, en zal rond september dit jaar verkrijgbaar zijn via Indiegogo. Kosten zijn 299 dollar in de presale en 420 dollar als je ‘m later aan wil schaffen. Wil je ‘m in beweging zien, check dan even onderstaande video.

Onderzoek zegt: dit is waarom je een stuk beter werkt in een koffietentje

Indiegogo

Reageer op artikel:
Opstaan was nog nooit zo relaxed als met deze speciale ‘koffiewekker’
Sluiten