9 x geweldige opties op je iPhone die je nog niet kende

Ondanks dat je je iPhone wellicht dag in dag uit gebruikt, zitten er nog heel wat hidden treasures op in die digitale vriend. Oftewel handige trucs die jij nog niet hebt uitgevonden. Sommigen zitten verstopt in het Instellingen-menu, maar er liggen er ook een aantal gewoon voor het oprapen in het hoofdscherm.

1. Multitasken in Mail

Je bent middenin een mail, en je wil toch nog even iets in een ander mailtje checken. Dat kan gewoon zonder je mailtje op te slaan als concept. Het enige wat je hoeft te doen is de mail die je aan het tikken bent naar beneden slepen. Laat ‘m los en hij blijft onderin staan, terwijl jij door je inbox kunt gaan.

2. Bekijken welke apps het meeste van je batterij opslurpen

Heb je je telefoon een paar uur geleden opgeladen, is hij nu alweer bijna leeg. De ene app vraagt meer van je batterij dan andere, dus het is handig om te weten waar al die energie naartoe gaat. Deze optie kun je vinden bij Instellingen > Batterij.

3. Je kunt audioberichten zichzelf laten vernietigen

Als je van tevoren weet dat het een avond vol drank wordt, is dit misschien een handige optie om de volgende dag niet alle dronken audioberichten van jezelf terug te hoeven luisteren. Bij Instellingen > Berichten kun je aangeven hoe lang je audioberichten wilt bewaren.

4. Berichten beantwoorden zonder WhatsApp of Berichten te openen

Als je in een andere app zit, maar toch even tussendoor een berichtje moet beantwoorden kan dat zonder de app te verlaten. Swipe van boven naar beneden op je scherm, en swipe daarna het bericht wat je wilt beantwoorden naar links. Tik op ‘Bekijk’ en there you go.

5. Handsfree gebruik maken van Siri

De meesten weten wel dat je Siri kunt oproepen door twee keer op de home-knop te drukken. Maar stel dat je in de auto zit en tóch iets wil weten, kun je Siri met je stem oproepen door ‘Hey Siri’ naar je telefoon te roepen. Moet je wel eerst even naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Spraak. Heb je een iPhone 6 of ouder, dan moet je telefoon wel eerst in de oplader liggen om van deze functie gebruik te kunnen maken.

LEES OOK: Dit is waarom mijn 8-jarige vandaag nog een iPhone krijgt

6. Je telefoon besturen door alleen je hoofd te bewegen

Jazeker, dit kan dus echt. En het werkt ook nog goed! Deze optie vind je onder Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid, en daar scroll je door naar ‘Interactie’. Tik erop, en scroll door naar ‘Schakelbediening’. Activeer die optie en klik daarna op ‘Schakelaars’. Bij ‘Camera’ kun je kiezen welke opties je telefoon zal uitvoeren als je je hoofd naar rechts of naar links beweegt. Ik koos voor Siri, dus elke keer als ik mijn hoofd naar links bewoog werd Siri geactiveerd. Kost wel veel batterij, want je camera staat stand-by.

7. Alle locaties zien waar je afgelopen tijd geweest bent

Zonder dat je het van tevoren hebt ingesteld, registreert je iPhone jouw locaties van de afgelopen tijd. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem. Als je naar beneden scrolt, zie je ‘Veelbezochte locaties’. Dit staat standaard aan, dus als je daar op tikt zie je een lijst met locaties waar je de afgelopen tijd veel bent geweest. Dit vreet ook batterij, dus misschien is het verstandig om deze functie uit te zetten.

8. Zien wie je belt, zelfs als je het telefoonnummer van de beller niet hebt opgeslagen

Toen ik laatst gebeld werd door iemand waarvan ik zeker wist dat ik ‘m niet in mijn telefoon had opgeslagen, maar mijn telefoon wél zijn naam liet zien was ik nogal in de war. Wat bleek? Als je gemaild hebt met iemand die toen zijn of haar contactgegevens heeft achtergelaten herkent je telefoon dit nummer, en koppelt het automatisch met de afzender van je mail. Je telefoon geeft deze naam aan met ‘Misschien (en dan de naam van de persoon die jou belt)’

9. Snel zoeken in je instellingsmenu

Je wil iets veranderen, maar je hebt geen flauw idee waar je die optie kunt vinden. Bij iOS 9 kun je de naam van de optie die je zoekt invoeren in de zoekbalk bovenin je beeld van de optie ‘Instellingen’, zonder alle opties te doorzoeken. Handig!

Ps. Sommige opties zijn alleen mogelijk als je iOS 8 of 9 gebruikt.

Klaar met die meldingen dat het geheugen van je iPhone vol zit? Met deze handige truc creëer je in een handomdraai meer ruimte

Reageer op artikel:
9 x geweldige opties op je iPhone die je nog niet kende
Sluiten