Sophie Nortier
Sophie Nortier Opvoeden 22 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo vinden Kim K & Kanye de balans in hun verschillende opvattingen over opvoeden

Opvoedtips van Kim Kardashian? Nee, dat niet helemaal, maar met de nieuwe religieuze inzichten van haar man Kanye, vindt ze het soms lastig haar eigen waarden en normen te blijven hanteren in de opvoeding. Zo zie je maar; dealen met de verschillende opvattingen over opvoeden komt bij iedereen voor.

Mega celebrity couple Kim Kardashian en hubby Kanye West, staan al jaren in de spotlights. En zo open als Kim is met haar reality show Keeping Up With The Kardashians, zo mysterieus blijft Kanye, die ons telkens weer weet te verassen. De ene keer met een omstreden politieke uitspraak en de andere keer weer met een geniaal creatief concept.

In mei verwelkomde het stel hun zoontje Psalm en zette daarmee de teller op vier. Vier kids, die allen de spotlights graag met hun ouders delen.

Kanye’s nieuwe opvattingen over opvoeden

Maar Kanye heeft sinds kort zijn leven rigoureus omgegooid en gewijd aan zijn new found godsdienst. En dat zorgt van tijd tot tijd toch voor spanningen tussen de twee. Vooral als het gaat om de opvoeding van de kids. Met zijn nieuw gevonden licht, heeft hij ook het voornemen om een meer actieve rol te spelen in het huishouden en de opvoeding. En hij heeft al wat aanpassingen gemaakt aan de dagelijkse gang van zaken.

Zo heeft hij de TV’s uit de kamers van de kids gehaald, de make-up afgepakt van oudste dochter North (zes jaar). Daarnaast heeft hij besloten een meer strikte vader te zijn en een strenger beleid te handhaven over wat de kinderen allemaal zouden zien. Nu zal dit specifieke voorbeeld misschien niet het meest herkenbare zijn, maar de meeste stellen zullen zich vast herkennen in het grotere plaatje; de balans tussen de opvoedmethoden van twee ouders. Toch?

De balans

En het inzicht van Kim hierover is wat ons betreft best het noemen waard. Ondanks dat ze het soms lastig vindt om zijn veranderde opvattingen te combineren met die van haarzelf, probeert ze hem toch de ruimte te geven. Het levert van tijd tot tijd best ruzies op, maar het belangrijkste is het welzijn van hun kroost. En zolang dat niet in gevaar is en beide partijen het beste met ze voorhebben, hoort wat onenigheid nou eenmaal bij een relatie.

“He’s gonna do things that I don’t agree with, and I support him, and vice versa”

En dat vindt ze ook juist een goed voorbeeld voor de kids. Maar het is natuurlijk altijd de truc om de balans te vinden; tot waar steun je je partner en waar maak je je sterk voor je eigen waarden.

“I take a little bit of him, and I respect what he’s saying, and I totally compromise.”

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo vinden Kim K & Kanye de balans in hun verschillende opvattingen over opvoeden
Sluiten