Redactie
Redactie Kids 28 apr 2017

De opvoedkwestie: ‘Mijn zoontje (5) wil maar niet zindelijk worden ‘s nachts’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommigen vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken. Wij stellen daarom vanaf nu tweewekelijks de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Deze keer: ‘Mijn zoontje (5) wil maar niet zindelijk worden ‘s nachts’.

Opvoedkwestie: ‘Mijn zoontje van 5 wil maar niet zindelijk worden ‘s nachts’

Susan (39): ‘We hebben drie kinderen. Bij de eerste twee ging het zindelijk worden haast als vanzelf. Het kostte weinig extra moeite. Van het potje werd moeiteloos overgegaan op plasjes op de wc en tussen overdag zindelijk worden en ‘s nachts zat een paar maanden. We hoefden ze ook niet wakker te maken rond tien uur ‘s avonds als we zelf naar bed gingen om nog een ‘nachtplas’ te doen. Bij ruim drie jaar oud waren ze volledig zindelijk.’

LEES OOK: Dat zindelijkheidstraining niet zonder slag of stoot gaat blijk uit deze zindelijkheidsopmerkingen van ouders.

‘Zo niet met ons derde kind. Een jongetje. Het overdag zindelijk worden ging minder snel dan de anderen, maar rond zijn vierde jaar en even op weg in groep 1 had hij geen ‘ongelukjes’ meer. Nu is hij de vijf ruim gepasseerd en plast steevast nog elke nacht (in zijn luier). We hebben het stickersysteem geprobeerd. Laten hem elke nacht tegen elf uur, als we zelf naar bed gaan, nog een plas doen. Toch lukt het hem meestal niet om droog te blijven. Ook hebben we de luier weggehaald in de hoop dat hij het niet fijn zou vinden om nat te worden in zijn eigen bedje. Geen resultaat helaas. Wat kan ik doen om hem volledig zindelijk te krijgen?’

Geef je advies + OPROEP
Stuur jouw advies naar [email protected] o.v.v. Opvoedkwestie. Binnekort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Of nog makkelijker: reageer op onze Facebook-pagina. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Stuur dat dan naar hetzelfde mailadres en wie weet kunnen andere moeders jou helpen!

PS. Deze moeder heeft nog nooit één luier gebruikt om haar kindje zindelijk te maken.

Reageer op artikel:
De opvoedkwestie: ‘Mijn zoontje (5) wil maar niet zindelijk worden ‘s nachts’
Sluiten