Renée
Renée Kids 19 mrt 2018

4 kleine ‘fouten’ in de opvoeding die bijna elke ouder maakt

Als er één handboek was dat je precies kan vertellen hoe je op de perfecte manier je kind opvoedt, dan was het overal uitverkocht. Maar er is geen perfecte manier van opvoeden. Sterker nog, de volgende ‘opvoedfouten’ maken zelfs de beste ouders.

Opvoedfouten

Wat de één goed vindt, vindt de ander slecht. Sterker nog, voordat je kind überhaupt het levenslicht zag had je misschien al uitgestippeld wat voor moeder je zou worden. Maar wist je al dat er opvoedfouten gemaakt worden door de ‘beste’ ouders?

1. Je niet aan de bedtijd houden

Eerlijk is eerlijk, als jouw kind om 19:30 uur in bed moet liggen wéét je dat het in werkelijkheid minstens 20:00 uur wordt. Maar hé, als dat af en toe gebeurt is dat helemaal niet erg.

LEES OOK: Je kind opvoeden vanuit gelijkwaardigheid: opvoedcoach Eline deelt waardevolle tips

2. Hen per ongeluk naar school sturen zonder alle spullen

Hoe vaak komt het wel niet voor dat de gymschoenen ineens niet meer in de tas zitten of dat je vergeet om de broodtrommel mee te geven? Oeps. Maak je geen zorgen, het overkomt iedere moeder weleens.

3. Niet altijd even consequent zijn

Nadat je kind iets heeft gedaan wat echt niet kan wil je weleens tv straf geven. Of zonder toetje naar bed. Of na school niet met anderen mogen spelen. Alleen komt het meer dan eens voor dat je je niet meer aan de straf houdt en niet consequent genoeg bent.

4. Zonder tandenpoetsen naar bed sturen

Na een ontzettend lange dag heb je er soms geen fut meer voor om je kind zijn of haar tanden te laten poetsen. Of nog beter gezegd: je kind is al in slaap gevallen voordat je überhaupt de kans krijgt om naar de badkamer te gaan. Maar om je zoon of dochter daarvoor wakker te maken…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 kleine ‘fouten’ in de opvoeding die bijna elke ouder maakt
Sluiten