Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Persoonlijk 4 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Opvoedkwestie week 10: ‘Ik durf niet op te komen voor mijn grenzen’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Lees hier de opvoedkwestie van vorige week. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum deelt een moeder haar opvoedkwestie. De moeder is erg timide vergeleken met haar dominante omgeving. Normaal gesproken was dit geen probleem, ze vond het namelijk niet erg om de vrede te bewaren. Nu zij en haar partner samen een zoontje ter wereld hebben gebracht zou ze willen dat ze haar grenzen als moeder aan zou durven geven. Zo geeft ze een voorbeeld:

‘We willen absoluut niet dat iemand het speentje van ons kindje in zijn/haar mond stopt om de speen schoon te maken. Een familielid doet dit recht voor mijn neus en stopt het speentje weer terug in mijn zoons mondje. Ik zou wel iets willen zeggen, maar er komt gewoon helemaal niets uit. Daarna voel ik me zo’n waardeloze moeder en hartstikke schuldig.’

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Wat nou als je moeite hebt met grenzen stellen als moeder?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Opvoedkwestie week 10: ‘Ik durf niet op te komen voor mijn grenzen’
Sluiten