Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 31 aug 2017

Opvoedkwestie: ‘Ik wil een tweede kind, maar mijn partner absoluut niet’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom tweewekelijks de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’.

Opvoedkwestie

Deze week de opvoedkwestie (of dit keer eigenlijk meer een relatiekwestie) van Marieke (32): ‘Ik ben moeder van een driejarige en merk dat ik steeds heviger verlang naar een tweede kind. Als vriendinnen zwanger zijn van de tweede, voel ik: dat wil ik ook.

Ook voor mijn dochtertje vind ik het erg leuk als er een broertje of een zusje komt. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik nooit meer zwanger word, dat die periode echt voorbij is.

Maar mijn vriend, die ruim tien jaar ouder is, is juist blij dat we uit de luiers zijn en ziet een tweede absoluut niet zitten, hoeveel hij ook van onze dochter houdt.

Hij wilde nooit per se kinderen, maar toen ik zwanger was van onze dochter waren we allebei dolgelukkig. We hebben het er al heel vaak over gehad.

Hij heeft recht op zijn mening en gevoel, maar ik weet niet hoe ik hierin moet berusten. Wat zouden jullie doen?’

Geef je advies + OPROEP

Stuur jouw advies over de kwestie van Marieke naar [email protected] o.v.v. ‘Opvoedkwestie’ of reageer op onze Facebook.

Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Of nog makkelijker: reageer op onze Facebook-pagina.

Heb je zelf een dilemma of een vraag? Stuur dat dan naar hetzelfde mailadres en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Reacties op de vorige kwestie

Twee weken geleden legden wij jullie de opvoedkwestie van Yara voor. Zij merkte dat ze haar ene kind voortrok en vroeg zich af hoe ze hier mee om moest gaan. Haar vraag aan jullie kun je hier teruglezen.

1. Joy

‘Verdeel bewust de tijd tussen elkaar die je 1 op 1 doorbrengt. Maak lijstjes – hoe kinderachtig ook – met wat je voor de één doet, kletst, koopt en wat voor de ander en maak een balans op. Bespreek het met je partner; laat hem rationeel en kritisch meekijken.’

2. Lena

‘Je hebt zelf al door dat je het doet. Misschien op het moment dat er weer een situatie voor doet, en je boos reageert op je kind, je op dat moment je er van bewust bent er wat aan gaat doen. En probeer eens wat vaker alleen wat te gaan doen met haar. Boodschappen etc.’

3. Mariel

‘Af en toe een dag/dagdeel alleen met je jongste doorbrengen… gewoon met haar alleen eens iets leuks doen. Zij zal van jouw onverdeelde aandacht genieten en jij van haar.’

Onderzoek: Dit is hoe lang je zou moeten wachten voordat je een tweede kind krijgt

Reageer op artikel:
Opvoedkwestie: ‘Ik wil een tweede kind, maar mijn partner absoluut niet’
Sluiten