Opvoedkwestie week 11: ‘We zitten aan verhuizen te denken, maar mijn dochter moet daar niet de dupe van worden’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Lees hier de opvoedkwestie van vorige week. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum deelt een moeder haar opvoedkwestie. Uit een eerder huwelijk heeft ze een dochter van 8 jaar. Ze doet het op school super goed en op haar sport heeft ze het heel erg naar haar zin. Maar daar komt misschien binnenkort verandering in.

‘Ik heb een nieuwe relatie, waarmee ik samenwoon. De band tussen hem en mijn dochter is verbazingwekkend goed. Nu zijn we aan het sparen voor een eigen huis, omdat we graag samen een gezin willen stichten. Ik woon nu negen jaar in onze huidige woonplaats, maar krijg gewoon geen aansluiting met de mensen hier. Het lukt gewoon niet. Daarom zitten we er aan te denken om te verhuizen naar een dorp, 15 kilometer verderop.

Dat zou natuurlijk inhouden dat mijn dochter naar een andere school moet, en ook haar sport moet stopzetten. Ik wil graag samen met mijn vriend een nieuwe start maken. In dat dorp is er voor mij (autisme) veel meer rust, het is overzichtelijker en de kans dat er vriendinnetjes in de straat wonen is veel groter. Maar ik wil niet dat mijn dochter daar de dupe van wordt. Voor haar sport zou het een optie kunnen zijn om die ene keer per week op en neer te rijden. Zo kan ze haar beste vriendin sowieso één keer in de week nog zien.

Ik twijfel echt ontzettend. Zijn er mensen met een ervaringsverhaal, met een kind in ongeveer dezelfde leeftijd?’

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Opvoedkwestie week 11: ‘We zitten aan verhuizen te denken, maar mijn dochter moet daar niet de dupe van worden’
Sluiten