Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 8 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Opvoedkwestie week 15: ‘Als ik hem enigzins gekalmeerd krijg, wordt hij boos op zichzelf omdat hij zo lelijk heeft gedaan’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Lees hier de vorige opvoedkwestie. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum deelt een moeder haar opvoedkwestie. Deze moeder vertelt over haar zoontje van 6 jaar die erg snel heel boos kan worden. De driftbuien zijn bijna te voorspellen, bijvoorbeeld als hij moe is. ‘Als hij boos is, is hij écht woedend en dat wordt dan ook fysiek. Als ik hem gekalmeerd krijg, wordt hij boos op zichzelf omdat hij zo lelijk heeft gedaan. Hij vindt het dan heel erg en zegt dan ook dat hij niet weet waarom hij zo boos deed.’ De moeder vraagt zich af of iemand hier ervaring mee heeft? Ze vraagt zich af hoe ze hier het beste mee om kan gaan.

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme