Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 15 apr 2019

Opvoedkwestie week 16: ‘We hebben meerdere diagnoses onder een dak, en daarbij anderen behoeften’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Lees hier de vorige opvoedkwestie. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum deelt een moeder haar opvoedkwestie. Binnen haar gezin zijn er namelijk verschillende diagnoses. Haar oudste is gediagnosticeerd ADHD en mogelijk autisme, zelf is ze onder behandeling van zware depressie en wordt ze onderzocht op autisme. Ze vertelt dat ze een beetje met haar ziel onder haar arm loopt, de behoeften zijn namelijk heel anders. Waar haar oudste behoefte heeft aan harde geluiden en veel bewegingsvrijheid, heeft ze zelf behoefte aan structuur en géén harde geluiden. Haar partner heeft juist weer tijd voor zichzelf nodig waardoor het huishouden op haar schouders terecht komt.

‘Zijn er ouders die ook meerdere diagnoses binnen het gezin hebben, en daarbij anderen behoeften?’

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Opvoedkwestie week 16: ‘We hebben meerdere diagnoses onder een dak, en daarbij anderen behoeften’
Sluiten