Opvoedkwestie week 4: ‘Mijn zoon van bijna 6 eet al zo’n 3 jaar geen avondeten’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Lees hier de opvoedkwestie van vorige week. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar zoon van bijna 6 jaar eet al zo’n 3 jaar geen avondeten. ‘Ik heb echt alles al geprobeerd, ik heb een orthopedagoog op bezoek gehad, hij heeft een mondgevoeligheidsonderzoek gehad, daar kwam niks uit. Zelf mee laten helpen, zelf opscheppen, zelf uitkiezen, er geen strijd van maken, er wél een strijd van maken, beloningen.. Niks helpt.’ Ze geeft aan dat haar zoon wel een aantal dingen eet, zoals vissticks, pannenkoeken en krokante kip, maar dat was het dan ook wel.

‘Het valt op dat hij alles tot bijna helemaal laat afkoelen, hij hoeft niks warm te eten of te drinken. Kan het na al die tijd nog steeds een trauma zijn van bijvoorbeeld een keer zijn mond verbrand te hebben? Iemand tip? Ervaringen?’

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Laatste reactie
2 reacties totaal
Sam2019

Komt vanzelf goed.
Mijn dochter leefde vroeger op 2 melkschijfjes,2 pakjes chocomelk,2 boterhamen met plopworst Belgie(billyworst)en een potje baby voeding.
Dit duurde zekker tot na 7jaar. En is langzaam veranderd naar normaal voedings patroon.
Soms waren er dagen dat ik geluk had en dat ze eens mee at .
En ja ik noem het dat ik geluk had, want ik was de gene die er van wakker lag
Mijn dochter had toen nergens last van buiten ondergewicht .
En ook specialiste bezocht en voedingdeskundige zonder resultaat
Tot ze met een urineweg infectie in het ziekenhuis kwam en ik een bejaarde kinderarts kreeg.
Die dus vragen stelde ivm. met haar gewicht .
Zijn advies was eigelijk zeer simpel
Bied aan wat je kookt zet gewoon elke dag elke maaltijd neer voor je kind en zet ze mee aan tafel en negeeer verder hun gedrag, verplicht hen ook niet en probeer ook niet te verleiden (zo word het namelijk een aandachts spelletje).
Na de maaltijd alles weg ruimen en hebben ze er wel van gegeten negeer je dat ook
Hebben ze niks of weinig gegeten en was het de laaste maaltijd van de dag.
Zet je na een uurtje iets op tafel dat ze zekker zullen eten en drinken in ons geval het melkschijfje en de chocomelk. Kunnen ze met een gevuld maag naar bed.
Onze dochter is inmiddels 16 en eet gewoon alles en normale hoeveelheid

Je kan je kind nooit dwingen iets te eten dat ze niet willen!
En als het de tempratuur is van het eten kan je het ook gewoon koud opdienen even 30 min na bereiding in de koelkast. Wie wil het warm ? jij als ouder en dan vraag je zelf waarom moet mijn kind dat dan ook willen ?
Je kind is een eigen wezen, met eigen intressen en een eigen ik.
Ja jij bent de opvoeder maar hoever ga je in het opdwingen van je eigen wil.
Wat is je doel en wat is het resultaat van je acties.

succes

Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Opvoedkwestie week 4: ‘Mijn zoon van bijna 6 eet al zo’n 3 jaar geen avondeten’
Sluiten