Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 21 jan 2019

Opvoedkwestie week 4: ‘Mijn zoon van bijna 6 eet al zo’n 3 jaar geen avondeten’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Lees hier de opvoedkwestie van vorige week. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar zoon van bijna 6 jaar eet al zo’n 3 jaar geen avondeten. ‘Ik heb echt alles al geprobeerd, ik heb een orthopedagoog op bezoek gehad, hij heeft een mondgevoeligheidsonderzoek gehad, daar kwam niks uit. Zelf mee laten helpen, zelf opscheppen, zelf uitkiezen, er geen strijd van maken, er wél een strijd van maken, beloningen.. Niks helpt.’ Ze geeft aan dat haar zoon wel een aantal dingen eet, zoals vissticks, pannenkoeken en krokante kip, maar dat was het dan ook wel.

‘Het valt op dat hij alles tot bijna helemaal laat afkoelen, hij hoeft niks warm te eten of te drinken. Kan het na al die tijd nog steeds een trauma zijn van bijvoorbeeld een keer zijn mond verbrand te hebben? Iemand tip? Ervaringen?’

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Opvoedkwestie week 4: ‘Mijn zoon van bijna 6 eet al zo’n 3 jaar geen avondeten’
Sluiten