Opvoedkwestie week 50: ‘Ons zoontje wordt bijna nooit voor kinderfeestjes uitgenodigd’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar zoontje wordt bijna nooit voor kinderfeestuitgenodigd. ‘Hij heeft 2 vaste vriendjes. Ze spelen wekelijks bij elkaar, soms apart, soms met zijn drieën. Wij noemen ze ook wel de drie musketiers.’ Die kinderen nodigen haar zoontje dan ook uit op feestjes, maar dat is het dan wel.

‘Die twee vriendjes mogen wel bij meerdere kindjes komen. Nu moet ik wel zeggen dat ons zoontje, naast zijn twee vriendjes, niet heel veel contacten maakt met anderen. Hij speelt met zijn vriendjes en daar blijft het bij, er komen geen andere kindjes waar hij wil afspreken. Ik vind dat jammer. Zelf wil hij ook alleen maar zijn twee vriendjes uitnodigen op zijn eigen verjaardagsfeestje.’

Toch heeft deze moeder niet het idee dat haar zoontje slecht in de groep ligt, het lijkt er meer op dat hij moeilijk vriendjes maakt. ‘Of zal ‘ie juist trouw zijn aan zijn twee vriendjes? Hij is dan elke keer weer teleurgesteld als ze met zijn tweeën afspreken en hij er niet bij is. Hij huilt dan en is teleurgesteld, hij wil ook graag spelen, maar weigert om met iemand anders te gaan spelen.’

Deze moeder vraagt zich af hoe ze hier mee om moet gaan, of dit raar gedrag is? Of dat ze zelf misschien te veel nadenkt. ‘Ik heb zelf altijd weinig vrienden gehad, maar ik gun mijn zoontjes veel vriendjes en feestjes.

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Opvoedkwestie week 50: ‘Ons zoontje wordt bijna nooit voor kinderfeestjes uitgenodigd’
Sluiten