Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 18 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Opvoedkwestie week 8: ‘Mijn dochter van 3 jaar wil nog maar weinig zelf doen’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Lees hier de opvoedkwestie van vorige week. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar dochter is 3 jaar en 2 maanden. Hoewel ze van veel ouders hoort dat hun peuters alles zelf wil doen, wil haar dochter dat absoluut niet.

‘Zichzelf aan- en uitkleden? Nee hoor, daar moeten papa en mama bij helpen! Broek omlaag doen om naar de wc te gaan? Nee hoor, daar zijn papa en mama voor. Het liefst wil ze ook nog dat we haar de hele dag voeren. Ik had verwacht dat ze op deze leeftijd al meer zelf zou doen, maar helaas. Als ik haar zeg dat ze zelf haar broek omlaag kan doen op de wc, blijft ze gewoon staan – en ik heb niet het geduld om te wachten tot ze het doet, want dan plast ze in haar broek. Het is niet zo dat ze nooit iets zelf doet, maar twee keer per week vind ik wat weinig. Heeft iemand tips?’

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme