Opvoedkwestie week 1: ‘Mijn dochter kan haar vader niet uitstaan’

Je kunt de boeken er nog zo goed op nalezen, sommige vragen over het opvoeden van de kinderen kun je het beste neerleggen bij andere ouders. Zij weten als geen ander dat je met de handen in het haar kunt zitten en de ‘regels’ niet altijd werken.

Wij stellen daarom de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Opvoedkwestie

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar dochter van 3 jaar begint al gauw te roepen en te tieren tegenover haar vader, ze kan hem niet uitstaan.

‘Hoe ga je hier mee om? Mijn vriend probeert heel veel te doen voor haar, zo geeft hij haar bijvoorbeeld uitleg wanneer iets gevaarlijk is. Zij antwoord dan ‘nee, papa laat me met rust’ of begint direct te roepen en te tieren. Het is een moederskindje dat wel maar vind het ook niet leuk dat ze zo tegen hem doet.

Weet iemand hoe dit aan te pakken en hoe mijn vriend dan het beste reageert op haar?’

Geef je advies + OPROEP

Deel jouw advies over de kwestie van deze lezeres hier op het mamaforum. Binnenkort lees je hier dan misschien jouw reactie en die van anderen terug. Heb je zelf een dilemma of een vraag? Open een topic op het mamaforum of mail naar [email protected] en wie weet kunnen andere moeders jou helpen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Opvoedkwestie week 1: ‘Mijn dochter kan haar vader niet uitstaan’
Sluiten