Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 10 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit waren jullie reacties op de opvoedkwestie van week 2

Wij stelden afgelopen week de vraag aan jullie de opvoedkwestie van een andere ouder ‘op te lossen’. Want zeg nou eerlijk: de kennis én steun van andere moeders is soms precies wat je nodig hebt. Daarnaast heb jij als moeder natuurlijk ook veel ervaringen opgedaan waarmee je nieuwe en toekomstige moeders kan helpen door je tips, ervaringen en kennis van het moederschap te delen.

Op het Mamaforum schreef deze moeder over haar opvoedkwestie. Haar zoon van 20 maanden begint regelmatig keihard te gillen zodra er een kindje in zijn buurt komt. Ze vraagt om advies, want ze wil hem graag leren hoe het wel moet zonder over zijn eigen grenzen heen te gaan. Ze vroeg om tips hoe hiermee om te gaan.

Reacties op de opvoedkwestie

Je kunt de hele opvoedkwestie hier nog eens nalezen. Jullie gaven via Facebook en het Mamaforum massaal advies. Lees hieronder een greep uit alle reacties:

1. Desiree is van mening dat niets moet worden afgedwongen, kleine stapjes zijn belangrijk

2. Het advies van Renate is om zijn ogen en oren eens te laten checken

3. Madelon vindt het zoontje van deze moeder vooral slim!

4. Marjolein denkt dat fluisteren misschien wel helpt

5. Sinem denkt dat het bij de leeftijd hoort

Zo reageerden jullie via het Mamaforum:

1. Elo 
Ik weet niet hoe goed hij al kan praten maar bij ons op school wordt ‘stop hou op’ gebruikt en dat betekent ook echt dat degene waartegen het gezegd wordt direct moet stoppen. Op de kdv deden ze hetzelfde of gewoon ‘stop’ toen ze nog iets kleiner waren. Dit is duidelijk en als het ook aansluit bij de kdv / toekomstige school is het overal consequent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit waren jullie reacties op de opvoedkwestie van week 2
Sluiten