Marleen Staal
Marleen Staal Gezondheid 7 mei 2019

Hoogtepuntje: Alleen al over de orgasme gap leren zorgt voor een beter seksleven voor vrouwen

Let’s talk about sex baby, let’s talk about you and me... en de orgasme gap. Het is maar goed dat er meer aandacht komt voor de enorme kloof tussen mannen en vrouwen als het aankomt op orgasmes. Want volgens onderzoek zorgt het alleen al inlezen over dit onderwerp voor een beter seksleven. Dus 1-0 voor de vrouwen!

Het vrouwelijk orgasme

Mocht het je ontgaan zijn, tussen heteroseksuele mannen en vrouwen bestaat anno 2019 nog altijd een enorm verschil wat betreft ons hoogtepunt tussen de lakens. We weten allemaal precies hoe dit proces werkt bij mannen, maar het vrouwelijk orgasme is een groot mysterie. Best gek, in een wereld waarin emancipatie hoog in het vaandel staat, zou je denken.

Wist je dat maar liefst 95% van de heteroseksuele mannen altijd een orgasme ervaart tijdens de seks en dat dit voor heteroseksuele vrouwen maar een schamele 65% is? Als vrouwen daarentegen masturberen, dan komen we met een 94% aardig dichtbij mannen. Dus er gaat niet iets mis op biologisch niveau, het ligt waarschijnlijk eerder aan onze kennis over het vrouwelijk orgasme.

Kennis over seks

Hoe werkt namelijk de clitoris? Waarom zijn vrouwelijke orgasmes belangrijk? En waarom leren we nog steeds dat de belangrijkste geslachtsdaad penetratie zou zijn? Terwijl er op seksgebied zoveel meer mogelijk is? Precies, hoog tijd om een paar flinke slagen te maken op het gebied van onze sekskennis.

De wereld van seks is immers jarenlang gericht geweest op het seksplezier van mannen. De seks stopt zodra de man is gekomen, zo luidde ongeveer het credo vroeger. Als een vrouw klaarkomt is dat mooi meegnomen en erg leuk, maar het is geen must. *Kuche. Juist, precies dat gegeven moet veranderen.

Heb je zin? Er zijn veel manieren om dat tegen je partner te zeggen op een subtiele manier. Lees er hier alles over. 

Beter seksleven en betere orgasmes

Onderzoekers wilden daarom weten of kennis over de orgasme gap kunnen bijdragen aan de seksuele ervaringen van vrouwen. Dus werden vrouwen onderzocht die eerst een cursus ‘Psychology of Human Sexuality’ hadden gedaan waarin werd onderwezen over orgasme gap, inclusiviteit en seksuele handelingen.

Deze resultaten zetten ze tegenover vrouwen die ‘Human Sexuality and Culture’ lessen hadden gevolgd, maar waarin niets werd gezegd over deze onderwerpen. Ook onderzochten ze hiernaast een groep vrouwen die een ‘Psychology of Personality’ cursus hadden gevold waarin helemaal niet over seks werd gepraat.

De resultaten waren zeer opvallend. Van de 271 vrouwen die meededen aan het onderzoek, zagen de vrouwen die hadden geleerd over de orgasme gap een duidelijke verbetering in hun seksleven en seksuele handelingen. Ze hadden niet alleen meer en betere orgasmes, ze communiceerden hier ook beter over met hun partner tijdens de seks. Ze kwamen op voor hun eigen genot in bed, waren zelfverzekerder over hoe hun geslachtsdelen eruit zagen en waren veel minder afgeleid door angst of hoe ze eruit zagen tijdens de daad zelf.

Positiever zelfbeeld

Het onderzoek toont aan dat onszelf onderwijzen op het gebied van seks, hoe ons lichaam werkt, hoe gender een rol speelt tijdens de seks en de invloed van hierover communiceren dus veel kan uitmaken hoe het er tussen de lakens aan toe gaat. Een ander onderzoek heeft al eerder aangetoond dat cursussen volgen over seks kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld en de zin om nieuwe dingen te proberen op seksgebied.

Dus, gaat heen onderwijs uzelf en vermenigvuldigt uzelve! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoogtepuntje: Alleen al over de orgasme gap leren zorgt voor een beter seksleven voor vrouwen
Sluiten