Redactie
Redactie Eten 13 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

We mogen weer: 5x originele restaurants in eigen land

Na maandenlang zelf in de potten en pannen te hebben geroerd, kunnen we nu ook weer genieten van een avondje ‘haute cuisine’. Oftewel, de restaurants zijn weer geopend!

Je hebt waarschijnlijk je favoriete restaurants, waar je vast ook elke keer je favoriete dish van de menukaart bestelt. Wij vervallen in ieder geval best regelmatig in dit patroon.

5x originele en smakelijke restaurants in Nederland

Daarom hebben we een aantal restaurants uitgezocht waar je misschien nog niet eerder bent geweest, maar waar onze maagjes heel blij van worden.

1. De Kaasbar in Amsterdam

Alles in dit restaurant in de Amsterdamse Pijp draait hier om ‘kaas’. Twintig verschillende Nederlandse kaasgerechten komen langs via een lopende band. En elk gerecht is even mooi opgemaakt – en even smakelijk. Begin met een lichte kaas en eindig met een lekker sterk blauw kaasje. Combineer het met een goede fles rode wijn en eindig de avond met hun yummy cheesecake!
Kaasbar, Ferdinand Bolstraat 10, Amsterdam

2. Aloha in Rotterdam

Dit restaurant in Rotterdam is een low waste foodbar. Aloha serveert gerechten en dranken die de lokale omgeving en het seizoen representeren. In dit restaurant, met een prachtig uitzicht over de Maas, draait het om creativiteit en radicaal anders werken om zo min mogelijk afval te maken.
Aloha, Maasboulevard 102, Rotterdam

3. Hoog Vuur in Amersfoort

Nu een restaurant, maar voorheen was dit de voormalige Prodentfabriek! Daar merk je weinig meer van, deze tandpastafabriek is nu ingericht met drie gitzwarte houtovens en leren vintage banken. Het doet denken aan een de sfeer van een industriële huiskamer. Los van de sfeer en feel, is de menukaart eerlijk en heerlijk!
Hoog Vuur, Oude Fabriekstraat 26, Amersfoort

4. Het Veerkwartier in Haarlem

Het Veerkwartier is een stadse vrijhaven tussen Haarlem en Amsterdam, vlakbij station Spaarnwoude. Bij dit restaurant (en ideale hangplek) is iedere dag een beetje anders. Het restaurant is gemaakt van zeecontainers en een oude kas en organiseert veel diverse activiteiten (zoals muziek- en filmavonden). En een smakelijke aanrader zijn hun dirty nacho’s!
Het Veerkwartier, A. Hofmanweg 62, Haarlem

5. Hoftrammm in Voorburg

De naam verklapt het al, dit is een tramrestaurant. Sterker nog, tijdens het eten rijd je door de binnenstad van Voorburg, Den Haag en Scheveningen. Het is een omgebouwde Haagse tram, dat van binnen volledig is omgebouwd tot restaurant, inclusief een professionele keuken. Leuk om met je partner te doen, want hoe romantisch klinkt dit?
Hoftrammm, Stationsplein 3, Voorburg

Meer leuke tips lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme