Thea Tijssen
Thea Tijssen Mind 27 dec 2017

7 x de beste ouder-apps voor een georganiseerd 2018

Als je teveel ballen in de lucht moet houden, gaat er geheid eentje vallen. Alles de baas blijven, kan soms bijna een fulltime klus zijn. Gelukkig zijn er apps die helpen alles in goede banen te leiden binnen je gezin.

Want dankzij deze apps wordt het ouderschap makkelijker. Zo mis je nooit meer ingrediënten voor het avondeten, stel je in no time eindelijk dat fotoalbum samen en wordt het plannen van alle activiteiten supersimpel. Zelfs aan de ouders met co-ouderschap is gedacht! Kortom: deze apps moet je hebben!

1. Familieplanner – Cozi

Met de Cozi-agenda kun je alle afspraken en activiteiten van iedereen bij elkaar zetten op één plek. Verjaardagen, afspraken bij de dokter en alle andere plannen komen bij elkaar in deze overzichtelijke app. Cozi biedt een fraaie mashup van Google Calendar, takenlijstjes, Twitter en weblogsoftware. Met als voordeel dat je hiermee alles in één pakket hebt. Inclusief mobiele toegang en een Outlook-plugin om je kalenders te synchroniseren.

2. Boodschappenlijstje – Out of Milk

Vanaf nu kom je nooit meer thuis van boodschappen doen zonder alle boodschappen die je nodig had. Want de Out of Milk-app (alleen de naam al vinden we briljant!) maakt het boodschappen doen wel heel makkelijk. Met drie opties voor boodschappen, voorraadkast en ‘to do’, kun je heel georganiseerd boodschappen inplannen en dit delen met je partner.

3. Bij ongelukjes – EHBO

De EHBO-app is er natuurlijk niet alleen voor ouders, maar voor iedereen. Hierin kun je namelijk zien wat je in bepaalde situaties wel of juist niet moet doen. Naast instructies bij ongeveer alle kwaaltjes geeft de app ook een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde EHBO-post.


LEES OOK: Voor iedereen die geen EHBO-cursus heeft gedaan: 12x zo red je je kind

4. (Borst)voedingen bijhouden – Baby Nursing

Vergeet jij ook steeds hoe laat je je baby borstvoeding hebt gegeven en met welke borst je bent begonnen? Gebruik dan deze handige borstvoeding-app. Je kunt met een klik aangeven wanneer je start met borstvoeding. Zo weet je precies welke borst er nu weer aan de beurt is en hoe lang elke voeding duurt. Deze app bewaart al deze info op één plek – zelfs luierwisselingen en consultatiebureaubezoekjes!

5. Gescheiden ouders – Heppee

Het hebben van gescheiden ouders kan voor een kind soms best lastig zijn. In de Heppee-app ziet je kind op de kalender precies wanneer hij bij welke ouder is. Maar er is ook een activiteitenlijstje waarop je kunt zien dat je kind woensdag met mama naar karate gaat en op zaterdag met papa naar zwemles. Heppee richt zich ook op het contact met de ouders: welterusten wensen of een (virtuele) knuffel geven, is nog nooit zo makkelijk geweest!

LEES OOK: 10 dingen die kinderen van gescheiden ouders het allermoeilijkst vinden

6. Voorlezen – Rootz

Als opa en oma niet in de buurt wonen, dan is de Rootz-app ideaal. Maar ook als jij veel van huis bent of je partner niet altijd in de buurt is rond bedtijd. Want met deze voorlees-app kun je voorlezen op afstand. In tegenstelling tot op Skype of Facetime kun je in deze app het (prenten)boek én de persoon aan de andere kant zien. Een verhaaltje voor het slapengaan voorlezen, wordt zo dus nog makkelijker. De app is gratis, maar de boeken voor in de app moet je nog wel even kopen.

7. Voor je foto’s – Chatbooks

Voor de moeder die veel foto’s maakt, maar eigenlijk geen tijd heeft om er iets mee te doen (laat staan complete gepersonaliseerde fotoalbums maken), voelt Chatbooks als een betaalbare redder in nood. Deze app helpt drukke ouders om niet alleen hun favoriete herinneringen te bewaren maar ze ook heel handig in een mooi boek te doen, met minimale inspanning.

Als jij nog briljante apps weet voor ouders, bespreek ze hier!

Superhandig die apps, maar je kunt nog veel meer met je iPhone, wist jij al dat deze opties er ook waren?

Reageer op artikel:
7 x de beste ouder-apps voor een georganiseerd 2018
Sluiten