Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 13 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuw onderzoek: als je een oudere zus hebt ben je waarschijnlijk gelukkiger

Er zijn heel wat onderzoeken over het hebben van broers en zussen. Zo schijnt de oudste thuis de slechtste chauffeur te zijn, het tweede kind heeft een grotere kans om een crimineel te worden, en zijn mannen met een zus dé perfecte partner. En nu is er een onderzoek dat gaat over het hebben van een oudere zus.

En de resultaten zijn niet mis. Want het hebben van een oudere zus zou ervoor zorgen dat jij gelukkiger bent.

Het onderzoek: gelukkiger met een zus

Het onderzoek is uitgevoerd door de Montfort University in Leicester en Ulster University. Als jij dacht dat je zus alleen maar vervelend was (iets met bazig doen, het bloed onder je nagels vandaan halen of zich overbezorgd gedragen), heb je het mis. Het onderzoek toont aan dat het hebben vaneen oudere zus (vooral als je tussen 17 en 15 jaar oud bent), een grotere kans hebt om gelukkiger te zijn. Het hebben van tenminste één meisje in het gezin zorgt voor een betere emotionele gezondheid.

Gebalanceerd leven

Hoe komt dat dan? Volgens de onderzoekers komt dat omdat oudere zussen snel de rol aannemen van een verbindende factor en graag het gezin willen samenbrengen. Zussen zorgen er ook voor dat alle andere gezinsleden zullen communiceren over hun emoties, en dat zorgt ook weer voor verbinding.

Een hecht gezin zorgt weer voor een stabiele mentale gezondheid. Broers zorgen voor het tegenovergestelde effect. Het uiten van je emoties is nodig voor een goede mentale gezondheid, en het hebben van een oudere zus helpt daar dus bij. Je wordt er gelukkiger én optimistischer van. Een ander opvallend resultaat is dat het effect sterker leek te worden wanneer ouders gingen scheiden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bedrock

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nieuw onderzoek: als je een oudere zus hebt ben je waarschijnlijk gelukkiger
Sluiten