Kids 16 mei 2017 Lizette van Loenen

Wondermooi: dit stel adopteert zeven broertjes en zusjes

De Amerikaanse Jessaka en Joshua Clark hebben ineens wel een héél groot gezin. Ze hebben namelijk maar liefst zeven broertjes en zusjes geadopteerd. De kinderen hebben 1.359 gewacht op hun adoptie ouders en wilden graag met zijn zevenen tegelijk in een nieuw gezin geplaatst worden. Dat is nu dus eindelijk gelukt!

Jessaka en Joshua zorgen al sinds 5 augustus voor de vier meisjes en drie jongens, maar zijn sinds deze week officieel hun ouders. Naast hun zeven geadopteerde kinderen, die ze heel cool ‘the super seven‘ noemen, heeft het stel ook een biologische zoon, die hun samen de ‘great eight‘ maakt.

Sinds zes uur op

De dag waarop het gezin dan eindelijk officieel compleet is, werd uitbundig gevierd. Joshua maakte een video van zijn gezin terwijl ze met zijn allen in de auto (of zeg maar gerust bus) zitten, op weg naar het gemeentehuis waar de adoptie officieel rond zal worden gemaakt. ‘Ze zijn al sinds zes uur op en rennen de hele dag al als een bezetene rond, maar het is bijna achter de rug!’, zegt hij in het filmpje. Het is al tienduizenden keren bekeken.

Het stel vindt het een hele klus, al die kinderen. ‘Van één naar twee kinderen lijkt ons al een hele stap, maar wij gingen van één naar acht’, zegt Jessaka. Niet de hoeveelheid vindt ze soms moeilijk, maar juist het grote leeftijdsverschil. ‘De jongste is drie, de oudste veertien. Normaal groei je naar die leeftijd toe, nu kregen we ineens een tiener in huis. Dat was wel even aanpoten. We moesten het hele schoolgebeuren uitvinden, maar dat is helemaal goed gekomen.’

adoptie

Nog een baby

De familie Clark is nog niet helemaal compleet, want de zeven kinderen hebben nog een babyzusje, die niet geadopteerd mag worden voordat Jessaka en Joshua nog meer kamers in hun huis hebben. Via een crowdfundingsactie zamelt het stel geld in voor een nieuw huis. Ze zijn nog ‘maar’ tienduizend dollar verwijderd van de benodigde 70 duizend dollar.

Moeder van adoptiekind reageert raak op nare reactie: ‘Ik ben wél een moeder!’

scary mommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wondermooi: dit stel adopteert zeven broertjes en zusjes
Sluiten