Redactie
Redactie Mind 14 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Ouders die samen met hun kinderen eten, scheiden minder vaak

Natuurlijk kunnen gezinnen die elke avond braaf met elkaar tafelen alsnog uit elkaar gaan, true. Maar het gebeurt dus wel mooi minder vaak, aldus het resultaat van recent onderzoek onder meer dan 5000 gezinnen.

En niet zomaar ‘minder’, maar liefst 30 procent minder! Er vanuit gaande dat je dagelijks als gezin minimaal een half uur samen aan tafel doorbrengt. En – niet onbelangrijk: de televisie mag niet aanstaan, want dan gaat het alsnog mis. De televisie haalt namelijk de positieve associatie tussen samen eten en stabiliteit weg.

LEES OOK: 10 dingen die je voor je kinderen kunt doen als je gaat scheiden

Eten zonder televisie

Samen aan tafel zonder televisie is het summum
. Dat laatste is misschien nog wel het mooiste, en meest praktische dat we allemaal van dit onderzoek zouden kunnen (moeten) meenemen: de onschatbare waarde van samen eten als gezin. Van alle factoren die een gezin, een echtpaar en de onderlinge kwaliteit positief beïnvloedt, staat samen met elkaar eten zonder televisie bovenaan de lijst.

Met elkaar praten tijdens het eten zou volgens het onderzoek vooral vrouwen gelukkiger maken, zowel als moeder, maar ook als echtgenote. En we weten allemaal hoe belangrijk het is om Moeder de Gans gelukkig te houden.

Nog even over dat televisie kijken: als je dat maar sámen met je kinderen doet, is het hartstikke goed voor ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders die samen met hun kinderen eten, scheiden minder vaak
Sluiten