Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 19 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Ouders onthullen de engste dingen die kinderen ooit tegen ze zeiden

Kinderen brabbelen doorgaans heel verterende dingen, maar kunnen soms opeens doodenge dingen uitkramen. Want is dat onzichtbare vriendje dat je kind de hele dag achtervolgt het gevolg van een grote fantasie of gewoon Heel Erg Creepy?

Op Reddit delen ouders de engste dingen die hun kind ooit tegen ze heeft gezegd. Rillingen.

Chucky

‘Mijn nichtje was 4 jaar toen ik haar hoorde lachen in m’n kamer. Toen ik naar binnenliep en vroeg wat ze deed; zei ze: Chucky zegt als je je vingers in je ogen steekt ze weer uit je mond komen. Daarna zei ze dat Chucky onder de grond leeft. Het geeft me nog steeds rillingen’

De man die in de tuin hangt

‘Mijn nichtje van 3 vroeg me of ik de donkere man die in de tuin hing ook zag. Op het platteland van Louisiana (waar slavernij plaatsvond op de plantages, red.) was dat ronduit beangstigend.’

Gordijnen dicht

‘Ik kleedde mijn 3-jarige zoon aan in zijn slaapkamer toen hij zich naar me omdraaide en vroeg of de gordijnen dicht mochten ‘omdat het kleine jongetje en meisje hem bang maakten’. Ik vroeg hem welk jongetje en welk meisje hij bedoelde. ‘Die buiten door het raam naar ons kijken’, zei hij. Vanaf dat moment houd ik de gordijnen altijd dicht.

‘Het moest van Simon’

Ik was aan het oppassen op een jongetje van 8 en twee meiden die nog op de peuterschool zaten. Laat op de avond hoorde ik geschuifel op de trap. Het jongetje was duidelijk aan het slaapwandelen, maar zijn ogen waren open en naar achteren gerold. Hij ging met zijn handen over de fotolijstjes aan de muren terwijl hij schreeuwde: ‘Ze moeten allemaal weg, allemaal weg!’, voordat hij de foto’s naar beneden gooide. Ik rende de trap op om hem vast te pakken. Toen schreeuwde hij dat ik zou doodgaan als ik hem zou aanraken, gevolgd door manisch gelach. Op dat moment worden de meisjes wakker van het geschreeuwd en het geluid van vallend glas en ik hoor ze huilen. Ik pakte het jongetje aan zijn pyjama vast en sleepte hem naar boven. Toen we in de deuropening van zijn slaapkamer stonden, ging hij kalm in bed liggen alsof er niks was gebeurd.

Ik troostte de meiden door te zeggen dat er niks aan de hand was en hun broertje slaapwandelde. Een van de meisjes kijkt me aan en zegt: ‘We weten dat hij er niks aan kan doen, het moest van Simon.’ Dat was de laatste druppel. Ik heb nooit meer in dat gezin opgepast.’

‘Help alsjeblieft’

‘Ik hoorde een kind huilen en vroeg wat er aan de hand was. ‘Help me alsjeblieft. Ze proberen me te vermoorden’, zei ze terwijl ze naar de lucht wees.

‘Wie is dat, papa?’

‘Toen mijn zoon 3 was, hield ik hem vast terwijl hij over mijn schouder keek. Toen wees hij met zijn armpje achter me en vroeg: ‘Wie is dat, papa?’ Ik draaide me om en keek, maar er was niemand. Als ik er weer aan denk, gaan mijn nekharen weer recht overeind staan.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mama Mia

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme