Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 20 februari 2014

Ouders halen kinderen van sport

‘Steeds meer ouders vinden sporten te gevaarlijk.’ Met deze kop pakte nu.nl uit. Daar kan ik me dus zo kwaad over maken.

Sporten als zwemmen, wachten even, zei u zwemmen? Ja, neem me niet kwalijk, inderdaad. Je zal maar verstrikt raken in de tang tijdens zwemles en de zwemjuf let niet goed op. Nee, levensgevaarlijk inderdaad. Rugby, hockey en paardrijden, ook niet doen hoor. Je zal toch van het paard vallen of een stick in je rug krijgen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb jaren zelf gehockeyd en het kan er best hard aan toe gaan, zeker met die harde bal, maar kom op mensen: kinderen zijn niet van suiker.

Engelse ouders

Maar goed, ik drijf af. Waar ik me eigenlijk kwaad over maak is over de suggestieve manier van nieuws brengen. We hebben het hier over een onderzoekje uitgevoerd onder 2.000 Engelse ouders. Nu ga ik niks zeggen over Engelsen en hoe zij hun kinderen opvoeden. Maar door zo’n bericht op deze manier te plaatsen wek je de suggestie dat in Nederland ouders ook panisch voor sport zijn. En zet je mensen aan het denken: goh, misschien moet ik toch eens heroverwegen of Pietje nog wel naar zwemmen mag.

Dreumes op karate

Ik leef nu een jaar in Zuid Afrika en sporten is hier een van de levensvoorwaarden voor een gelukkig bestaan lijkt wel. Het motto: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Mijn zoontje van twee zit sinds kort op karate en de crèchejuf vroeg me laatst of hij ook op ‘playball’ wilde (lekker met de bal stoeien voor peuters). Mijn andere zoons zitten op een Internationale school en elke dag na school zijn er extra (gratis) activiteiten. Cricket, tennis, zomersport, wintersport, playball, dansen, hockey. Alles is onderdeel van het schoolprogramma. They love it, I love it.

En dan wordt er en passant onderin het artikel nog even gemeld dat kinderen er wel wat minder fit van raken. En ze later ongezonder en dikker zullen zijn. Zeg Nu.nl: mocht je in het vervolg weer willen scoren, denk dan even goed na en wie weet druk je de volgende keer wel een punt.

Mama is boos.

Reageer op artikel:
Ouders halen kinderen van sport
Sluiten