Onderzoek: ouders zijn de meest toegewijde werknemers (en dit is waarom)

Je zou denken dat vaders en moeders met een schare kinderen thuis juist minder dedicated zijn in hun werk, dan mensen die geen kinderen hebben. Wrong! Uit onderzoek blijkt namelijk dat ouders de meest toegewijde medewerkers zijn.

Balans

Het gezin komt vaak op de eerste plek als je kinderen hebt, maar werk is ook een belangrijke factor. Die factor is belangrijker dan we misschien wel altijd dachten. Ondanks dat het voor sommige ouders hartstikke lastig is om de balans te bewaren tussen het gezinsleven en werk, zijn ouders toch zeer toegewijde werknemers.

Dedicated

Dat blijkt uit onderzoek van Great Place to Work. Het bedrijf heeft zo’n 400 duizend werknemers onderzocht en daaruit bleek dat zeker negen van de tien werknemers van plan zijn om nog lang niet te vertrekken bij hun huidige werkgever. Maar liefst 88 procent van de moeders en 87 procent van de vaders zei dat ze de rol die ze op hun werk vervullen, als ‘meer dan werk’ beschouwen.

Logisch

Deze ouders houden zich aan hun woord, want ouders blijven vijf tot zes keer langer bij een bedrijf werken dan mensen die geen kinderen hebben. Volgens de onderzoekers komt die toewijding doordat ouders van zekerheid houden. Ze hebben een gezin te onderhouden en willen dus zeker zijn van hun inkomen. Klinkt logisch.

Scary Mommy

Reageer op artikel:
Onderzoek: ouders zijn de meest toegewijde werknemers (en dit is waarom)
Sluiten