Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 28 feb 2018

Ouders bieden 3000 euro om iemand hun kind seksuele voorlichting te laten geven

Het gesprek over de bloemetjes en de bijtjes is niet iets waar de meeste ouders zich op verheugen. Ouders uit het Britse Bath vinden het gesprek echter zó ongemakkelijk dat ze er grof geld voor over hebben om een wildvreemde het klusje te laten klaren. 

Verantwoordelijkheid

De ouders zijn zo bang dat ze seksuele voorlichting verkeerd aanpakken of de verkeerde woorden gebruiken dat ze liever iemand anders met die verantwoordelijkheid opzadelen. De ouders bieden die klus aan op een Britse site met vraag en aanbod voor oppas. De advertentie luidt als volgt:

‘We hebben twee kinderen – een dochter van zeven en een zoon van acht. Ik weet niet zeker of dit de juiste plek is om hulp te vragen, maar hier komt ‘ie. Mijn man en ik zoeken iemand die met onze achtjarige dochter en zevenjarige zoon ‘het gesprek’ kan voeren. Net als de meeste ouders had ik gehoopt meer tijd te hebben voor dit ‘probleem’ zich zou aandoen. Het liefst vermijd ik het helemaal. We hebben nu echter een punt bereikt waarop ze niet meer tevreden zijn met het antwoorden dat we ze geven.’

Ervaring is een pre

Het stel is niet tevreden over de seksuele voorlichting die hun kinderen krijgen op school. Ze willen dan ook niet niet zomaar iemand die deze onorthodoxe taak op zich neemt. De persoon moet alles weten over seks tussen twee verliefde mensen, seks tussen gelijke geslachten, masturbatie, SOA’s, menstruaties, seksuele voorkeuren en zwangerschap. Kortom: de hele razmataz. Ervaring in een soortgelijke rol is een pre.

Beloning

De voorlichting vindt thuis plaats wanneer de ouders er ook zijn, zodat de kinderen naar hen toe kunnen ‘als het ze teveel wordt’. De beloning is riant: ze hebben er maar liefst 2500 pond (bijna 3000 euro) voor over. De voorlichting wordt bovendien ook opgenomen, mochten de kinderen iets toch niet goed hebben begrepen en terug willen luisteren.

Iemand?

The Independent

Reageer op artikel:
Ouders bieden 3000 euro om iemand hun kind seksuele voorlichting te laten geven
Sluiten