Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 30 oktober 2014

Ouders starten petitie voor meer gehandicapte Disney-prinsessen

De Amerikaanse Delaney is nog maar 16 maanden oud, maar nu al helemaal gek van Disney-prinsessen. En wie is dat eigenlijk niet? Delaney’s moeder vindt het jammer dat haar dochter zich nooit met de prinsessen kan identificeren: het meisje heeft namelijk het down syndroom. En dus begon haar moeder een actie…

Moeder Andrea en vader Keston moedigen het bedrijf aan om ook voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking een Disney-karakter te maken waar de kinderen naar op kunnen kijken. En ook al zou niet iedereen in deze ‘categorie’ zich kunnen identificeren met een prinses met down, het zou een mooie start zijn. Zo laat je zien dat ook al heb je een beperking, je kunt alsnog een prinses, fee of ander magisch iets zijn.

De ouders willen niets eisen, maar slechts mensen bewust maken. En daar hebben ze natuurlijk gelijk in. De afgelopen jaren zagen we al prinsen en prinsessen langskomen met allerlei etniciteiten en achtergronden. Andrea:

Disney laat altijd prachtig het verschil tussen goed en fout zien. Ze geven onze kinderen al jarenlang les in hoe een goed mens te zijn. Helaas doet het bedrijf alleen één groep tekort. De films laten bijna geen mensen zien met een beperking. De kinderen die vaak over het hoofd worden gezien, en gepest, door andere kinderen. Wat een prachtige les in diversiteit, liefde en acceptatie zou Disney onze kinderen kunnen leren als ze mensen met een beperking laten zien als helden en heldinnen in hun mooie films!

De petitie heeft al bijna 55.000 handtekeningen opgehaald. Wil jij hem ook tekenen? Dat kan hier >

Disney heeft nog niet gereageerd op de petitie. Wat is jou mening? Laat het weten op onze Facebook.

Reageer op artikel:
Ouders starten petitie voor meer gehandicapte Disney-prinsessen
Sluiten