Anne Broekman
Anne Broekman Kids 10 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Ouders woest op school: ‘Dit is vernederend voor onze kinderen’

Weet je nog hoe je vroeger propjes door de klas gooide als de leraar zich omdraaide, en altijd wel een brutale grap paraat had? Op een school in Engeland maken ze op een wel heel aparte manier korte metten met dit soort gedrag, en daar zijn de ouders allesbehalve blij mee.

De Magna Academy in Poole heeft sinds kort een nieuwe ‘no nonsense aanpak’ om ongewenst gedrag van de leerlingen aan te pakken. De maatregelen die hierbij horen zijn op z’n zachtst gezegd nogal discutabel. Zo moeten leerlingen die stout zijn geweest voortaan tijdens een schoolbijeenkomst op een podium klimmen en hun excuses aanbieden aan hun klasgenootjes. Ze moeten sorry zeggen tegen hun medeleerlingen omdat ze ‘hen hebben teleurgesteld en hun leven negatief hebben beïnvloed.’ Ja, echt. En het gaat nog verder: leerlingen die geschorst zijn geweest, moeten op hun eerste schooldag samen met hun vader of moeder naar school komen. Deze ouder moet dan de hele dag naast het kind in de klas zitten om het gedrag in de gaten te houden.

Opkomen voor je kind

Niet de oplossing

Er is veel kritiek op deze nieuwe aanpak van de school. Anonieme ouders verklaren aan The Daily Mail dat ze bang zijn dat deze regels averechts werken: de stoutste leerlingen zullen het juist stoer vinden om op het podium te staan en ‘eer’ te krijgen voor hun streken. Andere ouders vrezen dat zulke strenge sancties hun kinderen beschadigen en schrijven online hun ongenoegen van zich af: ‘Het vernederen van kinderen is NIET de oplossing.’ Toch zijn er ook ouders die de strenge regels toejuichen: ‘Deze kinderen krijgen zo een goede werkethiek en zullen inzien dat de echte wereld goed gedrag van hen verlangt’.

LEES OOK: Een goede leerkracht ‘leest’ zijn leerlingen

Verkeerde etui

Het is niet de eerste keer dat deze school in opspraak komt. Vorig jaar was er kritiek omdat de schoolleiding kinderen strafte die met een verkeerde maat etui op school kwamen: die mag volgens hun regels maximaal 30 centimeter lang zijn. In een reactie zegt de school dat het ouders vrijstaat om een andere onderwijsinstelling voor hun kroost te vinden, als ze het niet eens zijn met de regels.

Wat vind jij: gaat deze school te ver? Praat met ons mee!

LEES OOK: 15 dingen die je nóóit tegen de juf van je kind moet zeggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Openingsbeeld: Wisteria

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ouders woest op school: ‘Dit is vernederend voor onze kinderen’
Sluiten