Kids 25 aug 2017 Lizette van Loenen

15 x hacks voor ouders die het leven met kinderen een stuk makkelijker maken

Het leven met (jonge) kinderen is al uitdagend genoeg, dus als je het jezelf makkelijk kunt maken is dat natuurlijk mooi meegenomen. Met deze simpele, handige trucjes maak je het gezinsleven nét wat simpeler. Graag gedaan!

1. Gebruik een speen voor medicatie

Het toedienen van antibiotica of hoestdrankjes is negen van de tien keer een ramp. Omdat een speen vertrouwder voelt dan een lepel met een drankje erop, kun je een gaatje in het tuutje van de speen prikken en daar met een pipet de vloeistof in druppelen. Grote kans dat je kind meer van het spul zal binnenkrijgen (en houden) dan wanneer je het cupje of een lepel gebruikt.

2. Maak aardbeien sneller schoon


Je hebt helemaal geen mes nodig om het kroontje van je aardbeien af te snijden, dat lukt namelijk ook prima met een rietje. Prik ‘m er aan de onderkant van de aardbei in en duw ‘m door het midden naar boven. Tadaa! Het kroontje is los.

3. Verwijder permanente stift van hout

Als je kleine Picasso zich voor de zoveelste keer heeft uitgeleefd op de tafel in plaats van het papier (eerder regel dan uitzondering), stress ‘m dan niet meteen de pan uit. Dit kun je namelijk heel makkelijk ongedaan maken met, jawel, tandpasta. Knijp de tandpasta over de lijnen en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Maak de boel daarna schoon met een vochtige doek. Je hout is niet beschadigd en de ‘tekening’ verdwenen.

4. Verdeel een appel makkelijk


Als je een dagje weggaat met meerdere kinderen is het handig om een appel alvast in stukjes te snijden, zodat je hem later makkelijk kunt verdelen. Tip: doe er een elastiekje omheen nadat je ‘m in partjes hebt gesneden zodat-ie niet bruin wordt.

5. Maak een knutselplankje