15 x hacks voor ouders die het leven met kinderen een stuk makkelijker maken

Lizette van Loenen 25 aug 2017 Kids

Het leven met (jonge) kinderen is al uitdagend genoeg, dus als je het jezelf makkelijk kunt maken is dat natuurlijk mooi meegenomen. Met deze simpele, handige trucjes maak je het gezinsleven nét wat simpeler. Graag gedaan!

1. Gebruik een speen voor medicatie

Het toedienen van antibiotica of hoestdrankjes is negen van de tien keer een ramp. Omdat een speen vertrouwder voelt dan een lepel met een drankje erop, kun je een gaatje in het tuutje van de speen prikken en daar met een pipet de vloeistof in druppelen. Grote kans dat je kind meer van het spul zal binnenkrijgen (en houden) dan wanneer je het cupje of een lepel gebruikt.

2. Maak aardbeien sneller schoon


Je hebt helemaal geen mes nodig om het kroontje van je aardbeien af te snijden, dat lukt namelijk ook prima met een rietje. Prik ‘m er aan de onderkant van de aardbei in en duw ‘m door het midden naar boven. Tadaa! Het kroontje is los.

3. Verwijder permanente stift van hout

Als je kleine Picasso zich voor de zoveelste keer heeft uitgeleefd op de tafel in plaats van het papier (eerder regel dan uitzondering), stress ‘m dan niet meteen de pan uit. Dit kun je namelijk heel makkelijk ongedaan maken met, jawel, tandpasta. Knijp de tandpasta over de lijnen en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Maak de boel daarna schoon met een vochtige doek. Je hout is niet beschadigd en de ‘tekening’ verdwenen.

4. Verdeel een appel makkelijk


Als je een dagje weggaat met meerdere kinderen is het handig om een appel alvast in stukjes te snijden, zodat je hem later makkelijk kunt verdelen. Tip: doe er een elastiekje omheen nadat je ‘m in partjes hebt gesneden zodat-ie niet bruin wordt.

5. Maak een knutselplankje

Een bericht gedeeld door InnerChildFun.com (@innerchildfun) op


Om te (proberen te) voorkomen dat je hele huis onder de papiersnippers, glitters, lijmvegen en stifttekeningen zit, is het handig om de knutselplek zo klein mogelijk te maken. Zet je kind aan tafel (of een andere plek in huis) en zet daar een dienblad of plankje neer waar je kind op kan knutselen. Grote kans dat je minder hoeft op te ruimen als het knutselen erop zit.

LEES OOK: Handig! 8 hacks voor knutselen die elke ouder moet kennen

6. Versleten schoenen? Krijtjes!

Een bericht gedeeld door abi acorn (@thepurplehouse9) op


Als je kleine tijger door het huis kruipt is de kans groot dat de neuzen van die schattige kinderschoentjes volledig aan gort zijn gekropen. Is er niks meer over van het gekleurde laagje, zorg dan dat je stiften of krijtjes in een matchende kleur in huis hebt, zodat je het versleten stukje gewoon even kunt inkleuren. Niemand die het ziet.

7. Maak een voetafdruk


Shoppen gaat negen van de tien keer makkelijker als je je kinderen (en vent) thuislaat, dus is het handig om altijd een afdruk van een kindervoetje bij je te hebben. Kom je een prachtpaar schoenen tegen, weet je meteen of ze zullen passen of niet.

8. Gebruik een pizzasnijder in plaats van een mes

Want dat snijdt gewoon honderdduizend keer beter. Vooral als er appelstroop of Nutella op de boterham zit.

9. Sorteer badspeeltjes

Een bericht gedeeld door Jessica Marilyn Richards (@jesmarilyn) op


Geef Ariel, de eendjes, de plakletters en andere badspeeltjes een huis door ze in plastic douchemandjes te sorteren. Kies die met zuignappen aan de achterkant zodat je ze makkelijk aan de badkamer muur kunt bevestigen zonder eerst gaten te hoeven boren.

10. Verwijder splinters zonder tranen

Help, een splinter! Probeer ‘m er niet meteen uit te trekken met een pincet maar doe er een beetje vochtige soda op. Plak daar een pleister overheen, laat het een uurtje zo zitten en we verzekeren je dat je de splinter er daarna zonder tranen uit kunt halen.

LEES OOK: 9 x hacks van 100 jaar geleden die nog steeds hartstikke handig zijn

11. Stop twee bakjes tegelijk in de magnetron


Om ruzies te voorkomen wie als eerste zijn ontbijt krijgt én jezelf tijd te besparen kun je dus heel makkelijk twee bakjes tegelijk in de magnetron stoppen. Zet ééntje op een glas en de andere ernaast, gewoon op de magnetronschaal. Opgelost!

12. Gebruik marshmellows tegen een zere keel

Dit is sowieso het beste medicijn voor kinderen die een pijnlijke keel hebben. We weten niet waarom precies (we denken dat het met de gelatine te maken heeft) maar marshmellows leggen een laagje over je keel zodat-ie minder pijn doet.

13. Creëer een afvalbakje in de auto

Een bericht gedeeld door GasBuddy (@gasbuddy) op


Koop een bewaardoos voor muesli en doe daar in plaats van muesli een vuilniszakje in. Gebruik de ronde opening als gat waar je kids het afval in kunnen gooien.

14. Maak slofjes anti-slip


Slofjes zijn lekker zacht en zo, maar het is gevaarlijk als er geen anti-slip onder zit. Dat kun je heel makkelijk zelf creëren door met vloeibare lijm aan de slag te gaan. Maak er een leuk patroontje van of schrijf er de naam van je kind mee onder de slof. Dubbel zo leuk!

15. Pel mandarijnen als een baas

Vergeet schillen en druipende handen die de rest van de week naar mandarijn ruiken. Snijd de boven- en onderkant van de vrucht af, leg ‘m op zijn kant en snijd ‘m dan in het midden tot het midden door.

Start saving! 11 handige hacks waarmee je eten langer goed houdt

PopSugar

Reageer op artikel:
15 x hacks voor ouders die het leven met kinderen een stuk makkelijker maken
Sluiten