Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 25 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze tekenen laten zien dat het ouderschap je heeft veranderd in een superheld

Het krijgen van een kindje doet iets met je, dat voel je al als het kindje in je buik zit, laat staan op het moment dat de kleine in je armen ligt. Als moeder verander je in een leeuwin die vecht voor haar kind.

Maar het ouderschap verandert je niet alleen in een leeuwin die vecht voor haar kind, je verandert ook in een superheld! Deze tekenen laten het zien:

1. Het leven

Ten eerste, je hebt een leven voortgebracht. Niet om de mannelijke – niet geheel onbelangrijke – bijdrage weg te nemen, maar een baby in je buik laten groeien, en dan de overgang naar de buitenwereld te voltooien, lijkt me een overtuigend punt ter ondersteuning van je nieuwe superheldenstatus.

LEES OOK: 9 manieren waarop je als moeder voor jezelf kan zorgen

2. Je kunt in de toekomst kijken

Je moet je kleine altijd een stap voor zijn, sterker nog, dat bén je ook (meestal). Je bent je bewust van de volgende zet voordat ze zich zelf bewust zijn van de volgende zet. Als je meer tijd over had zou je zelfs een 0900-lijn kunnen openen om mensen hun toekomst kunnen vertellen. Maar oké, laten we eerlijk zijn: als je écht tijd over had, zou je gaan douchen en misschien, heel misschien je tanden poetsen.

3. Superheld reflexen

Je hebt bovenmenselijke reflexen die – in combinatie met de superheld power van zonet genoemde nummer 2 – je toestaan om een aantal dagelijkse rampen te voorkomen. Je kunt je kind én tegelijkertijd je iPhone redden van een val. Je zou zélfs een vlieg kunnen vangen met chopsticks, maar dan zou je alleen maar opscheppen.

3. Slaaptekort

Je kunt (al jarenlang) overleven op minimale slaap en op de één of andere manier niet veranderen in Cruella de Vil. Meestal dan.

4. Superheld oren

Je hebt een bovenmenselijk gehoor. Je kunt niet alleen de meest subtiele geluiden in de middernacht horen, maar je kunt ook stilte horen. En in een huishouden waar peuters verblijven, is stilte het meest verontrustend geluid van allemaal.

LEES OOK: 17 bijzondere babynamen waar je instant verliefd op wordt

5. En een superhelden neus

Nu we het toch over bovenmenselijke zintuigen hebben, je ruikt de uitwerpselen van je kleine van ver.

7. Multitasken 2.0

Je kunt multitasken als een octopus op volle snelheid. Enough said.

LEES OOK: Waarom je trots op jezelf mag zijn als je aan ‘lui ouderschap’ doet

8. Superpower

Je kunt een tegemoetkomende auto stoppen door alleen maar je ogen te gebruiken. (Dit is alleen effectief gebleken als je op een zebrapad staat, wat misschien een rol speelt. Don’t try this at home)

9. Je hart bevindt zich buiten je lichaam

Wat? Ja, echt. Dit werd niet duidelijk gezegd tijdens je ontslag uit het ziekenhuis, maar op de één of andere manier heeft je hart nu 2 benen (en armen), te spelen en te rennen in de tuin. Alles wat met een hart buiten het lichaam kan overleven, moet toch wel een superheld zijn? 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme