wpk-admin
wpk-admin Kids 8 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze ouderschapstrends in 2019 zul je gegarandeerd voorbij zien komen

Niet is zo tijdloos als het ouderschap. Een ouder ben je immers niet voor even, maar voor het leven. Maar hóe we onze kinderen opvoeden, dat verschilt per ouder. En zoals bij mode en kinderkamers, zijn er op het gebied van ouderschap ook steeds nieuwe trends. Wat betreft 2019, belooft het een heel modern jaar te worden.

Ouderschapstrends 2019: Modern Family

De overkoepelende factor voor het komende jaar? Het draait allemaal om het gezin als ‘modern family’. In zowel letterlijke als figuurlijke zin van het woord. Hierbij gaat niet alleen om hoe ‘modern’ je als ouder bent als het gaat om opvoeden, maar ook hoe je jouw kinderen laat omgaan met moderne technieken.

Draadloos kolven

Over met de tijd meegaan in deze digitale wereld gesproken. In 2019 verandert er een hoop op kolfgebied. Iedereen die borstvoeding geeft, weet wat kolven is en hoe vervelend dit klusje vaak kan zijn. Maar ook als je flesvoeding geeft (of hebt gegeven) heb je vast vaak genoeg een kolfapparaat voorbij zijn.

Het zijn niet de mooiste of meest comfortabele tools in de wereld. Al hoewel er uitzonderingen zijn, zoals je in dit artikel van ons kunt lezen. In dit nieuwe jaar zul je daarom ook steeds vaker het draadloze kolfapparaat voorbij zien komen. Ook ‘slimme’ babywiegjes die je baby in slaap wiegen zodat jij aan je nachtrust toekomt worden populairder in 2019. Met behulp van white noise geluiden en ‘wieg’-bewegingen zorgen deze babybedjes ervoor dat je kindje zachtjes in slaap komt of blijft.

De populairste babynamen van 2019 voorspeld: dit wordt de top 10

Move over Julia en Noah. De geliefde babynamen van afgelopen jaar moeten plaats maken. In 2019 worden Saar en Lucas namelijk de populairste babynamen volgens Hippe-Geboortekaartjes.nl. De site kan dit voorspellen door de namen op geboortekaartjes van de afgelopen maanden én de namen waar ouders to-be de laatste tijd naar zochten onder de loep te nemen.

De natuurlijke babykamer

Gingen we eerst nog hysterisch met printjes en accesoires in de weer in de babykamer, in 2019 ligt de focus vooral op de natuurlijke babykamer. De trend op babykamergebied is naturel en opvallend: met veel statistical wall art. Wat inhoudt dat je in de babykamer van 2019 vooral veel echo foto’s, groeimeters en andere ‘statistieken’ over de baby subtiel in het interieur terugvindt.

Voor de oudere kinderen zijn juist geometrische vormen en patronen hip in de kinderkamer. De focus ligt daarbij vooral op bijzondere bedden, zoals babybedjes die je compleet kan omtoveren tot ‘groot’ tienerbed.

Van babyshower in het bos tot kinderfeestjes

Wat betreft de good old babyshower, het magische bosfeestje belooft een grote speler te worden in het nieuwe jaar. Is je kind eenmaal geboren en opgegroeid tot een kleine avonturier, organiseer dan een speurtocht als kinderfeestje. Dan doe je namelijk helemaal mee met de trend van 2019.

Ook bij het geven van cadeaus houden we de natuur in ons achterhoofd. Het geven van duurzame kleinigheidjes wordt steeds belangrijker voor ouders. Ook kiezen ouders steeds vaker voor het geven van audioboeken als vervanging voor de bekende schermtijd. ‘Lezen’ is het nieuwe YouTube-filmpjes kijken in 2019.

Wat vind jij van de 2019 trends? Praat er over mee op het Mamaforum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze ouderschapstrends in 2019 zul je gegarandeerd voorbij zien komen
Sluiten