Renée
Renée Algemeen 12 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Als jij en je partner over poepen kunnen praten, zegt het dít over jullie

In een goede relatie is zo’n beetje ieder onderwerp bespreekbaar. Zelfs als het ongemakkelijke onderwerpen gaat, zoals over poepen praten. Maar hé, wist je al dat het hartstikke goed is als je hier gewoon open over durft te praten met je partner? Tenminste, als we de wetenschap mogen geloven.

Over poepen praten

Je leest het goed, over poep praten is dus schijnbaar hartstikke goed voor je relatie. Geloof het of niet, maar de band versterkt omdat je met iemand over zo’n intiem onderwerp durft te praten. Natuurlijk hoef je niet meer te zeggen dan waar je comfortabel mee bent, maar er überhaupt over te praten is al een flinke stap vooruit. Je zou dan namelijk gelukkiger zijn in de relatie dan koppels waarbij dit onderwerp een taboe is.

LEES OOK: Waarom poep- en piesgrappen goed zijn voor de gezondheid van je kind

Shit happens

Poepen doen we allemaal en het slaat volgens de wetenschap dus nergens op als je doet alsof je bloemetjes poept in plaats van eh, ja. Je weet wel wat we bedoelen. En het is goed als over poepen praten oké is binnen jullie relatie. Zo voorkom je onaangename verrassingen als één van jullie naar het toilet is gegaan voor een number two, terwijl de ander direct daarna naar de wc wil.

Natuurlijk weet je stiekem allang dat je met je partner de jackpot hebt gewonnen. Maar je kunt er helemaal van uitgaan dat je een goede relatie hebt als je over poepen durft te praten. Hoera voor vieze gesprekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington PostCosmopolitan

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Als jij en je partner over poepen kunnen praten, zegt het dít over jullie
Sluiten