Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 14 feb 2018

Kleuterjuf (38) overleden aan de gevolgen van griep

Ontzettend verdrietig nieuws uit Texas: daar is de 38-jarige Heather Holland overleden aan de gevolgen van griep.

Medicatie

Volgens de lokale media kon de kleuterjuf de medicijnen tegen de griep niet betalen. Volgens haar man zat de vork net wat anders in de steel: Heather vond de prijs die ze voor de medicatie moest betalen belachelijk en weigerde. Dat werd haar fataal. Hij verwijt de school waar zijn vrouw werkte nalatigheid; volgens hem moet de school dit soort kosten vergoeden omdat leraren zo blootgesteld staan aan virussen.

Dol op kinderen

Hoe dan ook: het nieuws is op de kleuterschool ingeslagen als een bom. ‘Ze vond het fijn om anderen te helpen. Ze was dol op de kinderen en de kinderen waren dol op haar’, zegt haar man. Op de school lopen de hele week therapeuten rond om collega’s, ouders en leerlingen op te vangen.

Dodelijk

In december werd de school nog grondig gereinigd om te voorkomen dat leerlingen ziek zouden worden. Begin februari werd dat nog een keer herhaald. In Amerika is de griepepidemie dit jaar uitzonderlijk dodelijk. Afgelopen maand overleden al vijf mensen aan de gevolgen ervan. Pas in maart wordt de piek verwacht.

Nederland

Ook in Nederland grijpt de epidemie om zich heen. Het RIVM constateerde in de week van 25 januari tot en met 31 januari 2018 een sterke verhoging van het aantal mensen dat overleed aan een infectieziekte. Dat Heather overleed aan het griepvirus is extra schokkend omdat het meestal ouderen of mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn die sterven door griep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Redbookmag

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kleuterjuf (38) overleden aan de gevolgen van griep
Sluiten