Redactie
Redactie Kids 9 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Overleden vader stuurt dochter elk jaar een verjaardagskaart

Zoe (6) krijgt elk jaar van papa Bruce een verjaardagskaart. Nou, niet meer dan normaal, zou je denken. Feit is alleen dat Zoe’s vader is overleden toen ze één jaar was. Haar vader beloofde dat Zoe ieder jaar een verjaardagskaart zou krijgen.

Met tranen in onze ogen schrijven we dit, want hoe mooi is het als je op elke verjaardag een envelop mag openmaken van en persoon die zoveel om je geeft en die er niet meer is. Bruce overleed op 39-jarige leeftijd aan huidkanker. Door Zoe te laten weten hoe gek hij op haar was en is, heeft-ie ervoor gezorgd dat ze elk jaar een verjaardagskaart krijgt. Dit zal gebeuren tot en met haar zestiende verjaardag, nog eentje op haar achttiende en eentje op haar eenentwintigste.

Eerste verjaardag

Zoe werd geboren een week nadat Bruce kreeg te horen dat er uitzaaiingen waren. Hij zou nog maximaal vijf jaar te leven hebben. Bruce zag het niet in en beloofde dat-ie Zoe naar het altaar zou begeleiden. Moeder Janet voelde dat dit nooit het geval was en de kaartenactie ontroert haar daardoor nog meer. ‘Op het laatst was Bruce’s doel alleen nog maar dat hij haar eerste verjaardag mee kon maken’, vertelt Janet. En dat gebeurde ook. Zoe heeft inmiddels haar zesde kaart geopend.

Ook zo tof: vader verkleedt zich als Spiderman voor zijn doodzieke zoontje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Overleden vader stuurt dochter elk jaar een verjaardagskaart
Sluiten