Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Recepten april 8, 2020

Lekker voor de kids! #24 Zweedse saffraanbroodjes voor Pasen

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten of fruit naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg: paasbroodjes voor kinderen in de vorm van kuikentjes en haasjes.

Paasbroodjes voor kinderen

Dit weekend vieren we Pasen met z’n allen, wellicht anders dan normaal maar tijd voor een uitgebreide paasbrunch heeft nu iedereen. Duik van te voren met je kids de keuken in want deze paasbroodjes voor kinderen zijn gewoon onweerstaanbaar lekker.

De ingrediënten

Voor 15 broodjes heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 250 ml melk
  • 7 gr gist
  • 500 gr bloem
  • een mespuntje gemalen saffraan
  • 60 gram suiker
  • 50 gr boter op kamertemperatuur
  • Snufje zout
  • 25 gr rozijnen
  • Bakvormpjes voor Pasen
  • Extra bloem, voor het uitrollen van het deeg
  • paasbroodjes voor kinderen
    Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

    De bereiding

    Begin met het verwarmen van de melk, dit hoeft niet te warm dus lichaamstemperatuur is prima. Meng hier de gist doorheen.

    Leg een bergje bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Hierin doe je de boter (op kamertemperatuur), suiker, zout en saffraan. Voeg hier ook het mengsel van de melk en gist aan toe en maak een papje in het midden van het kuiltje. Meng het geheel goed door elkaar.

    Voeg steeds een beetje bloem toe aan het geheel waardoor het steeds een dikkere structuur krijgt. Kneed het geheel goed zodat je een samenhangend deeg krijgt. Laat het deeg 1,5 uur rijzen in een kom en dek deze af met een theedoek. Laat de kom op een warme plek staan (in de keuken is dus prima).

    LEES OOK: Lekker voor de kids! #23 Chocolademilkshake in een chocolade paashaas

    Als het deeg klaar is, bestuif dan het aanrecht opnieuw met wat bloem. Rol het deeg uit tot het een groot vierkant vlak beslaat. Steek met de bakvormpjes figuren uit het deeg en verdeel deze over een bakplaat. Vergeet ze niet af te maken met een rozijn als oogje.

    Klop het ei los, meng met een klein scheutje melk en smeer de broodjes hiermee in. Wacht nog 30 minuten voordat ze de oven in gaan. Warm de oven wel vast voor op 200 graden. Bak de broodjes in 10 minuten goudbruin en klaar et voilà jullie zijn helemaal klaar voor de paasbrunch.

    Culy

    Reageer op artikel:
    Lekker voor de kids! #24 Zweedse saffraanbroodjes voor Pasen
    Sluiten