Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Gezondheid 4 apr 2019

Het Paleo dieet: is het wat voor jou?

Nadelen Paleo

  • Bonen en granen zijn een no-go. Dit kan potentieel schadelijk zijn voor je gezondheid. Boonsoorten kunnen gezonde vaten en werking van het hart ondersteunen. In granen zitten veel vezels, die het lichaam nodig heeft en een goede spijsvertering tot gevolg hebben. Binnen het dieet is hier echter geen ruimte voor.
  • Zuivel is uit den boze. Dit kan mogelijk leiden tot een calciumtekort. Dit kan op langere termijn problemen geven voor het hart en de spierspanning. Ook kan er een tekort aan vitamine D optreden.
  • Er ligt teveel focus op dierlijke proteïnen. Vlees is na groente een grote pijler binnen het dieet. Over het algemeen heerst er nog in veel delen van de wereld de misconceptie dat mensen veel vlees moeten eten om genoeg proteïnen binnen te krijgen. Dit is niet correct. Teveel vlees kan leiden tot hoog cholesterol, wat hartaandoeningen tot gevolg kan hebben
  • Het is te restrictief. Hoewel het Paleo dieet niet beperkt in de kwantiteit van voedsel, verbiedt het wel heel veel verschillende soorten voeding. Veel onderzoeken laten zien dat hoe meer beperkend een dieet is, hoe sneller mensen geneigd zijn er mee te stoppen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het Paleo dieet: is het wat voor jou?
Sluiten