Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Gezondheid 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Het Paleo-dieet; voorbeeldrecepten voor 1 dag

Het Paleo-dieet wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Aanhangers zijn van mening dat de spijsvertering van de mens niet gemaakt is voor modern geproduceerd voedsel. Daarom zouden we weer moeten gaan eten zoals de ‘oermensen’ dit deden in de Paleolitische tijd.

Meer weten over het Paleo-dieet en wat je wel en niet mag eten? Lees er alles over in dit artikel.

In dit artikel geven we je voorbeelden van Paleo recepten die je op een dag kan eten:

Ontbijt:

– Een smoothie met vers fruit. Denk aan banaan, appel, rood fruit, kiwi of sinaasappel.

– Gekookt of gebakken eitje met rauwe, gestoomde of gewokte groente. Gebruik hiervoor kokosolie.

– Thee of zwarte koffie. Een klein scheutje biologische amandelmelk kan worden toegevoegd naar smaak.

Lunch:

– Salade met kip. Kies altijd voor biologische kip, gebakken, uit de oven of gerookt. Vul de salade aan met tomaatjes, avocado, ui, paprika en eventueel een beetje fruit, zoals mango. Ook kan je een ei toevoegen.

https://www.mamaenzo.nl/verloskundige-die-bij-je-past/

Snacks:

– Noten kunnen ruim genuttigd worden. Ga wel voor de biologische variant. Noten en zaden kunnen ook toegevoegd worden in salades.

– Fruit is een perfecte snack tussendoor. Denk aan appels, peren, kiwi’s, bananen of grapefruits. Ook dadels zijn lekker vullend.

paleo-dieet-recept

Avondeten:

– Gestoomde zalm of zalm uit de oven. Ga qua vis altijd voor de wild gevangen varianten, zodat de vis geen antibiotica of andere pesticiden bevat. Eet je vis samen met groene asperges en gekookte aardappels.

– Gewokte groente met biologische kokosmelk en eventueel een boemboe bestaande uit alleen kruiden en groente. Voeg hierbij naar smaak rund, garnalen, kip of vis toe.

paleo-dieet-recept

Extra:

Paleo recepten hoeven niet ingewikkeld of beperkend te zijn. Naast vlees, vis, groente en fruit, kan je als extraatje na het avondeten ook prima een stukje pure chocolade nemen. Kies dan wel voor chocolade waar geen melk aan toegevoegd is. De pure repen van Tony Chocolonely zijn bijvoorbeeld helemaal vegan.

Interesse in het uitproberen van het Paleo dieet? Raadpleeg dan eerst altijd even je huisarts of een diëtist. Die kan bepalen of deze Paleo recepten passen bij jouw huidige gezondheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het Paleo-dieet; voorbeeldrecepten voor 1 dag
Sluiten