Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Eten april 13, 2017

Geluk op een bordje: deze pannenkoekentaart met chocolade maakt je Pasen compleet

Het is maar één keer per jaar Pasen, genoeg reden om er een feestje van te maken dus. Of je nu een huis vol familie en vrienden hebt of het gezellig met het gezin viert: deze zoete pannenkoekentaart is een sowieso een parel op de paastafel. Wij leggen uit hoe makkelijk je ‘m maakt.

Voordat je enthousiast begint, moet je er wel op letten dat je een hele stapel pannenkoeken moet bakken om er een daadwerkelijke taart van de bouwen, en dat dit recept dus wel enige tijd in beslag neemt. Ons zusje Culy gebruikte 24 pannenkoeken, maar je kunt natuurlijk ook voor minder (of meer) gaan. Ben je nu echt heel erg lui (of sorry, druk) dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare pannenkoeken voor de taart gebruiken. Wel minder lekker.

Voor de vulling van de taart kun je het beste pure chocolade gebruiken, met een cacaopercentage van minstens zeventig procent. Ben je meer fan van melkchocolade, dan kun je ook een pot Nutella opendraaien. Voordeel is dat je dan maar vierhonderd milliliter slagroom nodig hebt in plaats van zeshonderd. Zorg wel dat je de Nutella mooi vloeibaar maakt door het in een bakje heet water te zetten.

Let’s go!

Bak eerst al je pannenkoeken en zorg dat je ze voldoende laat afkoelen. Als je ze warm opstapelt, gaat de chocoladevulling namelijk smelten en glijden ze van elkaar. Zet ze dus even in de koelkast tot ze koud genoeg zijn en begin daarna met stapelen.

Maar ho, eerst de vulling. Dit heb je nodig:

150 gram chocolade van goede kwaliteit of Nutella
600 ml slagroom (400 ml als je Nutella gebruikt)
100 gram gemengde noten, bijvoorbeeld hazelnoten en paranoten
50 gram ongezouten boter
1 eetlepel vanille-extract
1 1/2 eetlepels suiker
Snuf zeezout

Dit doe je ermee:

1. Breek de chocolade in stukjes en laat ‘m au bain marie smelten, samen met de boter en een snuf zeezout. Haal van het vuur af.
2. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Hak ze daarna fijn.
3. Roer nu 200 milliliter van de slagroom door de gesmolten chocolade. Doe er ook een handje van de noten bij.
4. Klop de rest van de slagroom met de suiker tot een dik mengsel.

Last but not least: stapelen maar!

Nu kan het leukste werkje beginnen: het stapelen! Let erop dat je de taart opbouwt op het bord (of de etagere) waarop je ‘m wilt presenteren. Begin met een pannenkoek, besmeer met een laag chocolade, leg er weer een pannenkoek op en besmeer die met een laagje slagroom. Ga zo door en eindig met een laag slagroom. Voilà!

Zet een paar paaseitjes in het midden van de taart, bestrooi met de rest van de noten en eventueel wat chocoladeschaafsel. De taart is heel machtig, dus snijd er dunne puntjes van. Smullen maar!

Volg je Famme al op Instagram?

DIY: Maak samen met je kind dit te gekke tafelkleed voor Pasen!

Culy

Reageer op artikel:
Geluk op een bordje: deze pannenkoekentaart met chocolade maakt je Pasen compleet
Sluiten