Altijd jeuk als je een panty of maillot draagt? Niet meer met deze trucs!

Mode Chiara Izelaar 30 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Nu de winterstorm over ons kikkerlandje trekt, is er niets waardevoller dan een dikke maillot of panty. De temperaturen die iedere dag dichter bij de nul naderen zijn mede doable dankzij deze heerlijke beenwarmers. Er is echter één groot nadeel aan het dragen van panty’s. JEUK!

Het begint met een klein beetje jeuk, maar op een gegeven moment is ‘t echt niet meer te verdragen. Geloof me als ik zeg dat jij niet de enige bent die wel ‘s een sprintje heeft getrokken naar het toilet om die vervelende panty van je lijf te scheuren. Om je vervolgens tot bloedens toe open te krabben. Over haat-liefdesverhoudingen gesproken!

Hoe ontstaat die vervelende jeuk?

Panty’s en maillots worden in de meeste gevallen tevoorschijn getoverd in de winter. Het is algemeen bekend dat de gure wind, vrieskou en stormbuien ervoor zorgen dat onze huid super droog wordt. Soms zo droog dat er huidschilfers ontstaan. Wanneer je wijde kleding, zoals (spijker)broeken aantrekt merk je hier weinig tot niets van. Maar zodra je je benen voorziet van een panty, maillot, sportbroek of strakke legging, beginnen je billen en benen na een poosje onwijs te jeuken. Omdat deze beenwarmers héél strak om je vel zitten, schuren je benen continu langs de stof. Hierdoor raken de huidschilfers sneller los met jeuk als gevolg.

Dé oplossing

Maar om alle jurkjes en rokjes pas weer in de lente uit de kast te halen is natuurlijk geen optie. Daar zijn deze vrouwelijke kledingstukken veel te leuk voor! Dus wil jij morgen in een jurk paraderen? Of wil je je benen simpelweg voorzien van een extra beschermingslaagje? Scrub je benen voor ‘t slapen gaan en voorzie ze na een douchebeurt van een dikke laag vette lotion of vaseline.

Wanneer je je benen onthaart is de kans groot dat je huid hier heftig op reageert. Op deze manier geef je je huid de kans om zich te herstellen en te hydrateren. Voor je je strakke kledingstuk aantrekt, is het een pre om je benen nogmaals goed in te smeren met een hydraterende lotion. Et voila, kus die kriebels maar vaarwel!

Om een droge huid te voorkomen kun je deze lifehacks tegen een droge huid ook eens uitproberen! 

Wil dit niet baten?

Wanneer een smeersessie niet willen baten, kan het zo zijn dat je panty’s iets té strak om je benen zitten. Wellicht helpt het aanschaffen van een groter maatje tegen de jeuk. Als je toch aan ‘t shoppen bent, kun je ook eventjes letten op de stof van de panty. Vaak zijn goedkopere modellen gemaakt van synthetische stofjes die veel jeuk en irritatie veroorzaken. Kijk vooral uit met wol, lycra, polyamide, ajour, mousse en panty’s met patroontjes.

Bij panty’s mag het patroon niet aan de binnenkant voelbaar zijn, evenals bij maillots! De binnenzijde moet dus glad zijn om jeuk te voorkomen. Katoen is net als wol een natuurlijke stof, maar in tegenstelling tot wol jeukt katoen niet. Tenminste… Als de stof van de panty of maillot niet al te dik is dan. Des te hoger het katoengehalte des te minder jeuk!

Ander hulpmiddeltje

Helaas kunnen we deze onderkleding niet passen in de winkel. Daarom is het altijd een gokje, waardoor de zoektocht naar dé panty een intense zoektocht kan zijn. Vraag advies aan vriendinnen, moeders, tantes, oma’s, collega’s en winkelmedewerkers. Lees recensies op het internet en probeer verschillende merken uit. Investeer ‘s in een wat duurder merk of gebruik een vettere bodylotion om je benen te beschermen.

Als je een héle gevoelige huid hebt zit er niets anders op dan jezelf neerleggen bij het feit dat je benen nu eenmaal zullen jeuken wanneer je een panty of maillot draagt. Wat je dan zou kunnen doen is een kort broekje of een onderbroek met pijpjes onder je panty of maillot aantrekken om je huid te beschermen van de jeuk verwekkende stof. Gelukkig geldt dit slechts voor de herfst- en wintermaanden. Voor je ‘t weet staat de zomer om de hoek; lang leve blote benen!

 

Nieuwsgierig naar nog meer handige kleding hacks? Dit zijn 10 briljante kledingtips die elke vrouw moet moet kennen! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Womenshealth

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme