Maaike Helmer
Maaike Helmer Body 15 okt 2015

Papa ontwerpt pleisters in élke huidskleur voor zijn kind

Wat doe je als papa als je zoon een andere huidskleur heeft dan jij en hij heeft een pleister nodig? Dan plak je gewoon een pleister, toch? Maar waarom heeft die pleister dan jóuw huidskleur en niet die van je zoon?

Dat was precies wat Toby Meisenheimer zich afvroeg toen zijn zoon Kai (4) zich in 2013 nogal bezeerde aan zijn voorhoofd. Hoe leg je uit aan je kind dat zíjn huidskleur geen pleister heeft? Hij is toch ook oké? Toby, die in Chicago woont, heeft twee biologische kinderen, drie geadopteerde kinderen en een pleegkind. Zijn geadopteerde kinderen en zijn pleegkind hebben een andere huidskleur dan hij.

Toby en zijn gezin

Welke boodschap geef je?

Toby ziet het moment dat een kind pijn heeft als hét moment dat je je kind troost en bescherming biedt, letterlijk en figuurlijk. Welke boodschap geef je je kind dan mee als er eigenlijk alleen maar blanke huidskleurige pleisters zijn? Want als zijn kind pijn heeft, dan is een blanke huidskleurige pleister toch eigenlijk de boodschap dat er maar één huidskleur is? Dat is natuurlijk niet zo. Dus besloot Toby zélf pleisters te ontwerpen die in verschillende huidskleuren verkrijgbaar zijn: Tru-Colors. Kai is erg enthousiast over de nieuwe pleisters. Hij koos meteen een pleister in zijn eigen huidskleur, omdat die, zoals Kai zelf zei, bij hém past.

Wat vind je van deze actie van Toby? Praat erover mee op Facebook!

Huidskleurige lingerie in de huidskleur van élke vrouw? Bizar dat dat nog niet bestond…

Reageer op artikel:
Papa ontwerpt pleisters in élke huidskleur voor zijn kind
Sluiten