Lekker voor de kids! #13 Snelle paprikasoep met mascarpone

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg: paprikasoep met mascarpone.

Pfff… De kerstvakantie is voorbij. Voor velen voelt deze periode vaak nauwelijks een vakantie, omdat je van de ene sociale aangelegenheid naar de andere racet. En tussendoor nog de kids én je werk. Doe dan maar liever januari, waarin iedereen weer rustig terugkomt in het oude ritme. En dan het liefst even zonder al te veel extra inspanning.

Vandaar dat we het jaar beginnen met een heerlijk gezond, makkelijk en super snel recept. Waarbij je kids ook nog eens genoeg groenten binnenkrijgen; paprikasoep! Heerlijk met een paar sneetjes vers brood of natuurlijk de Pretzel-hotdogs die we eerder met je deelden.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram gegrilde paprika’s (uit een pot)
  • 1 ui
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 eetlepels mascarpone
  • Wat verse oregano
  • Handje hazelnoten
  • Olijfolie
  • Zout

Lekker, makkelijk en snel

Omdat we nu vooral graag voor makkelijk (en hadden we al snel gezegd?) gaan, doen we niet aan moeilijke langdurige voorbereiding. Alles kan lekker grof de pan in, want de staafmixer of keukenmachine doen later al ter werk voor je.

  • Snijd allereerst de ui en beide soorten paprika in grove stukken.
  • En verhit de olie in een soeppan. Als de olie heet genoeg is doe je de ui erin, met een snufje zout. Glaceer de ui een paar minuutjes, tot het geheel zacht en licht gekleurd is. Doe dan de paprikapoeder(!) erbij en bak het geheel nog één minuutje door.
  • Voeg nu de gegrilde en verse paprika toe aan de pan en schenk de groentebouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Terwijl de soep zachtjes kookt kun je de hazelnoten roosteren in een koekenpan met wat olie. Let op, dit hoeft echt maar een klein beetje te zijn, noten zijn al vet zichzelf dus hebben niet zoveel nodig. Zijn de hazelnoten goudbruin? Hak ze dan grof in een vijzel en voeg een snufje zout toe.
  • Zijn alle groenten zacht gekookt? Dan kun je de soep pureren met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de mascarpone toe, schep het in de bakjes en garneer met de hazelnoten.

Wellicht dat je kids verse oregano niet per se lekker vinden, maar strooi het vooral wel in je eigen bakje want het geeft een heerlijke dimensie aan de paprikasoep.

Bon apetit!

Lees ook:

Culy

Reageer op artikel:
Lekker voor de kids! #13 Snelle paprikasoep met mascarpone
Sluiten