Pardon? Deze lullige uitspraken moesten jullie deze week incasseren

Nee, je bent echt niet de enige die soms laten we zeggen – verrassende opmerkingen naar haar hoofd geslingerd krijgt. Deze opmerkingen kregen onze lezers te horen. Soms grappig, vaak behoorlijk lullig. Hoe dan ook, je verzint het niet.

Een doodnormale dag

Marlies: ‘Nee, ik ben nog lang niet uitgerekend. Ja, ik weet zeker dat het er maar ééntje is. Nee mevrouw, u mag niet aan mijn buik voelen. Ik weet niet eens wie u bent. Ja, het wordt ook dit keer een jongetje. Nee, we zijn niet teleurgesteld en willen niet liever een meisje. Ja, ik kan nog prima mijn schoenen zelf aandoen. Nee, ik vertel niet alvast stiekem hoe hij gaat heten, want nogmaals, ik ken u niet mevrouw…’

Neurologische afwijking

Ingeborg: ‘Onze zoon heeft een neurologische afwijking aan zijn ogen. Dit gaat dus nooit meer over. De opmerking die ik het meeste krijg? ‘Och, mijn dochter/zoon/kleinkind had ook een lui oog, maar dat is helemaal goed gekomen hoor.’

Beschermen

Lisette: ‘Mijn oma zei bij mijn eerste zwangerschap: ‘Het kan nog dood gaan!’ Dit zei ze tot de 20 weken echo bij elke afspraak. Zelfs richting de bevalling bleef ze me er aan herinneren dat het kindje dood geboren kon worden. Vond het echt verschrikkelijk dat ze dat zei, al probeerde ze me voor een teleurstelling te beschermen aangezien ze zelf haar dochter is verloren toen het meisje drie was.’

Waar is je moeder?

MJ: ‘Ik ben 23 jaar. Toen ik net bevallen was, kreeg ik bezoek van het consultatiebureau. Ik doe de deur open, vraagt ze of m’n moeder thuis is. Eh, ik ben net bevallen. Ze mompelde nog iets met ‘mooie leeftijd om kinderen te krijgen..’

[source id=”attachment_120610″ align=”none”][/source]

Taartje(s)

Rachelle: ‘Vier dagen na de bevalling, op mijn verjaardag, zei mijn oma ‘zou je wel een taartje eten?’ terwijl ze naar mijn buik en dijen wees. Ik heb er twee gegeten.’

Borrel

Petra: ‘Na bijna dertien weken zwangerschap kreeg ik een miskraam. De weekendarts zei tegen mij: ‘Pak maar een borrel, nu mag het weer.’ Het is nu twaalf jaar geleden, maar het doet me nog steeds zeer.’

Niet erg uw best gedaan

Carla: ‘De assistent-gynaecoloog zei: ‘Nou mevrouw, ga nog maar even flink persen. U heeft nog niet erg uw best gedaan,’ tegen mij. Na 48 uur weeën en drie uur persen…’

Peuter

Roelfien: ‘Toen mijn buurvrouw in de kinderwagen keek, riep ze ‘Dat is geen baby, dat is een peuter! Maar ja, dat is ook logisch, want man man man, wat was jij dik!’

[source id=”attachment_120609″ align=”none”][/source]

Erfenis

Elisabeth: ‘Mijn zus is overleden toen zij 29 was. Een tijd later had ik het met een paas mensen over erfenissen. Waarop iemand zegt ‘Jij hebt later geluk, je hoeft het met niemand meer te delen. Het is allemaal voor jou.’ Zucht.

LEES OOK: 5 gênante momenten die mensen met hun (schoon-)familie hebben meegemaakt

Mama of oma?

Marije: ‘Toen ik met mijn zoontje van 1,5 bij de huisartsenpost kwam, vroeg de huisarts of mijn zoontje met zijn mama of zijn oma was. Uh, ik ben 34.’

‘Mazzel’

Shasta: ‘Een paar maanden geleden ben ik na ruim 31 weken al bevallen van onze zoon. Sindsdien heb ik meermalen de opmerking gekregen dat ik toch wel enorm mazzel heb gehad dat ik al zo vroeg ben bevallen. Ik heb tenslotte maar een heel klein kind op de wereld hoeven zetten, terwijl zij er een achtponder uit hadden moeten persen… Tja gelukkig is me dat bespaard gebleven. Je moet er toch niet aan denken, zo’n gezonde baby. Dan liever een extreem prematuur kleintje van 1870 gram.’

Ongelukje

Tara: ‘Er zit 13 jaar tussen mijn eerste en tweede kind. Vroeg laatst iemand: ‘Welke van de twee was het ongelukje eigenlijk?’

Lullige uitspraken van vorige week gemist?

Hoofdfoto: Pinterest

Reageer op artikel:
Pardon? Deze lullige uitspraken moesten jullie deze week incasseren
Sluiten