Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Kinderen 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze nieuwe parenting-app zegt níet dat je een slechte ouder bent (maar geeft wel veel informatie)

Wel borstvoeding, geen borstvoeding, je kinderen zo vrij mogelijk laten of juist wel veel regeltjes opleggen… Als moeder krijg je meer ‘goedbedoelde adviezen’ over je heen dan ooit tevoren. Zelfs als je gewoon even goedkope babyspullen wil opzoeken, kun je soms nog in een virtuele bitch fight belanden met iemand die pleit voor een superdeluxe babybedje alsof ze er aandelen in heeft.

Al die meningen zorgen ervoor dat de meeste informatie op internet – zeker op fora – behoorlijk gekleurd is. Tel daarbij op dat er constant nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van ouderschap, en je verliest meteen je vertrouwen in het wereldwijde web.

LEES OOK: Work it! Hardwerkende kinderen opvoeden doe je zo

Parenting-app Pear

Ook apps zijn vaak niet helemaal up-to-date. Maar dat geldt niet voor Pear, een nieuwe app die bedacht werd door Amerikaanse realitysterren Bill en Giuliana Rancic. Want hun leven mag dan gevuld zijn met belangrijke meetings en tv-premières, maar ondertussen zijn ze net zo hard op zoek naar goede informatie om hun zoontje op te voeden, als jij.

En zo’n app met betrouwbare up-to-date informatie bestond nog niet, merkten ze. Daarom sloegen ze de handen ineen met onder andere een IVF-arts, kinderpsycholoog en voedingsdeskundige. Het resultaat is de parenting-app Pear, ‘for parents, by parents’.

Forum

Als je de app downloadt, heb je gratis toegang tot de meeste informatie, maar voor toegang tot het forum moet je ‘VIPear worden’. Zo zorgen de makers ervoor dat er geen anonieme reacties kunnen geplaatst en het een ‘oordeelvrije zone’ is – en laten we eerlijk zijn, daar hebben we allemaal behoefte aan. Ook de experts beantwoorden daar vragen.

Bill en Giuliana gebruiken de app zelf overigens ook om vragen te stellen. Want realityster of niet, niemand kan je voorbereiden op de vraagtekens van het ouderschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ABC News

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme