Anne Broekman
Anne Broekman Kids 22 jun 2017

Parlementslid geeft haar dochter de borst terwijl ze een motie behandelt

Senator Larissa Watters neemt haar werk erg serieus, en het moederschap ook. Dus combineerde ze beide toen ze haar dochtertje Alia borstvoeding gaf terwijl ze net een motie behandelde.

De Australische policitus Larissa Watters ging onlangs weer aan het werk na haar zwangerschapsverlof. Ze heeft geen typische 9-tot-5 baan, en dus neemt ze dochtertje Alia soms mee naar het parlement. Alia krijgt borstvoeding. En zoals iedere moeder die borstvoeding geeft weet: je baby komt wanneer hij of zij komt. Dus toen senator Watters nét druk bezig was met een motie en haar drie maanden oude dochtertje zich liet horen, bedacht ze zich niet. Ze pakte een witte handdoek ter bedekking, legde simpelweg haar dochtertje aan en ging door met haar werk.

LEES OOK: de 10 fases van borstvoeding geven die elke kersverse moeder herkent

Partner in crime

Hiermee schreef Watters geschiedenis: het was voor het eerst dat een parlementslid borstvoeding geeft tijdens het behandelen van een motie. Dat was wel een Tweet waard, vond de politica. Aan haar 300.000 volgers liet ze weten: ‘De eerste keer dat ik een Senaat motie aanneem terwijl ik borstvoeding geef! En mijn partner in crime had vlak daarvoor haar eigen motie laten passeren, bless her.’

Kritiek

Toch wordt haar actie niet door iedereen in dank afgenomen. Onder het bericht op Daily Mail regent het kritiek. ‘Dat is geen plek om je kind mee naartoe te nemen, laat staan borstvoeding te geven.’ En iemand anders schrijft: ‘Gun je kind wat waardigheid.’ Toch nemen anderen het voor haar op. ‘De baby maakt het goed en de borstvoeding was discreet, mensen, ga verder met je leven.’

Vrouwenrechten

Senator Watters maakt zich al langer hard voor vrouwenrechten. Eerder riep ze al op dat er meer vrouwen en ouders in het parlement zouden moeten zitten. Ook zorgde ze voor veranderingen op de werkvloer, waardoor parlementsleden die net vader of moeder waren geworden de mogelijkheid kregen om meer tijd met hun kroost door te brengen tussen het werk door.

‘Goed werk, mama!’ 6 dingen die je kunt zeggen tegen een moeder die borstvoeding geeft

Beelden: AAP IMAGE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Mail

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Parlementslid geeft haar dochter de borst terwijl ze een motie behandelt
Sluiten