Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 18 jan 2020

Check, check, dubbel check! Zo weet je zeker dat jouw partner je als geen ander begrijpt

Het is een belangrijk aspect binnen elke relatie: je partner begrijpen. Weten waar je lief van droomt en het aanvoelen als de ander niet lekker in zijn of haar vel zit. Zeker na een jarenlange relatie ben jij bij uitstek de persoon die jouw wederhelft begrijpt. Als je dit wederzijds ook zo voelt, is dat een van de mooiste dingen die jullie zo met elkaar verbindt.

Als je met je verkeerde been uit bed bent gestapt, staat beneden al een vers kopje koffie op je te wachten. Als je in tranen uitbarst, weet je lief meteen dat je oververmoeid bent. Do we need to say more? Jep. Als je deze signalen herkent weet je zeker dat jouw lover je als geen ander begrijpt.

1. Je partner kent jouw dromen

Jouw partner weet waar je als kind van droomde, waar je van droomde toen jullie elkaar leerde kennen, en wat je huidige dromen zijn. Sommige doelen hebben jullie inmiddels samen waargemaakt maar er is nog veel meer. Dit kan variëren van persoonlijke ontwikkeling tot hopen dat jij ooit je eigen koffietentje kan openen. Jouw partner zal dan ook altijd achter je staan om jouw (realistische) dromen proberen waar te maken, samen.

2. Je partner kent jouw (grootste) angsten

Het leven is nou eenmaal niet alleen maar rozengeur en maneschijn, dat weten we allemaal. Jouw partner kent jouw grootste angsten en zal je altijd helpen deze, voor zover dat kan, te overwinnen. Hij of zij weet ook wat jou onzeker maakt. Dat kan een ongemakkelijke situatie zijn of het voeren van een gesprek over salarisverhoging op je werk.

3. Je wederhelft weet waar jij spijt van hebt

Allemaal hebben we dingen meegemaakt of gedaan die ons hebben gevormd tot wie we vandaag de dag zijn. Helaas niet altijd positief. Je hebt stevige levenslessen moeten leren om degene te worden die je nu bent. Jouw partner weet van jou door welke diepe dalen je bent gegaan om nu op deze hoge berg te pieken.

4. Je partner weet waar jij trots op bent

Net zoals dat er dingen zijn waar je spijt van hebt, zijn er nog veel meer dingen waar je trots op bent. Jouw partner kan exact benoemen wat dat bij jou is. Zoals het doorzettingsvermogen dat je op bepaalde momenten in je leven toonde om het beste uit jezelf te halen, of tijdens de bevalling dat je je op en top vrouw voelde. Je partner zal ook vaak genoeg benoemen dat ook hij of zij trots is op deze overwinningen.

5. Je lief begrijpt je als je niks zegt

Je hoeft niet te zeggen dat je niet lekker in je vel zit, dat ziet en merkt jouw lief meteen. Iedereen komt wel eens op het punt dat alle balletjes hooghouden even niet meer lukt. Op deze momenten steunt jouw partner je voor de volle honderd procent en helpt hij of zij je dit weer te overkomen. Vooral kleine gebaren in deze periode betekenen voor jou ontzettend veel: een lekker ontbijtje op bed of een extra kus als je lieverd de deur uit loopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Check, check, dubbel check! Zo weet je zeker dat jouw partner je als geen ander begrijpt
Sluiten