Je partner niet meer spannend? Tips om de vlam weer op te laaien

Wanneer Cupido jullie heeft geraakt zijn jullie helemaal under each others spell. Van jullie eerste date tot dagjes weg en bellen tot in de late uurtjes. De vonken spatten ervan af; alles is nu nog leuk en spannend.

Maar wat nu als je je lover helemaal niet meer zo spannend vindt en jullie tijd samen alles behalve gezellig is? Famme biedt je eerste hulp bij een ‘saaie’ (maar ongetwijfeld lieve) partner!

Accepteren = key

In het begin was samen slapen reuze spannend. Jullie konden niet van elkaar afblijven. Maar als je iedere nacht naast elkaar slaapt, is hier uiteindelijk niets spannends meer aan. Dit is niet alleen zo in relaties, maar bijvoorbeeld ook op werk. Op je eerste werkdag was alles nieuw, maar nu ken je het kantoor zo goed, dat je bij wijze van met een blinddoek nog een kopje koffie zou kunnen scoren.

De vraag is natuurlijk wel wat jullie eraan doen om die kriebels weer naar boven te halen. Vooral wanneer jij je stinkende best doet om wat leven in de brouwerij te brengen, en hij alsmaar op de bank wil blijven hangen, is het logisch dat acceptatie niet bepaald makkelijk is.

In hoeverre is hij saai?

“Saai” heeft voor een ieder een andere betekenis. De één vindt op op de bankhangen en films kijken saai, terwijl de ander een drankje in de kroeg niet bepaald spannend vindt. Vind je het niet zo tof dat jullie al jullie quality time thuis doorbrengen. Of gaan jullie gesprekken de laatste tijd altijd over die vervelende collega van je lief? Wil hij altijd naar hetzelfde eettentje, of ziet hij weekendjes weg niet meer zitten. Vraag jezelf af waarom je hem of haar ineens saai vindt. En bedenk: ís hij wel saai of is dit slechts jouw mening. Kan het misschien aan jou liggen? In hoeverre til jij jullie relatie nog naar een hoger niveau? Probeer hier goed over na te denken, voor je een gesprek aanknoopt.

Achterhaal de oorzaak

Als je er zeker van bent dat je hem niet saai vindt, maar hij de laatste tijd echt een beetje saai ís kun je dit bespreekbaar maken. Het heeft namelijk geen zin om je gevoelens voor jezelf te houden. Dit leidt alleen maar tot meer irritaties, en je wil dat er iets verandert, toch?! Communicatie kan er ook voor zorgen dat jullie samen achter de oorzaak van zijn lusteloosheid komen. Waarmee wakkerden jullie elkaars vlam aan? En wat is er gebeurd waardoor deze nu is gedoofd? Is er sprake van een dieper liggend probleem dan gewenning? Wat verwachten jullie van elkaar? Praat tot jullie samen tot de oorzaak komen.

Los het samen op

Wanneer jullie weten wat er speelt, kunnen jullie samen bedenken hoe jullie de spanning terug kunnen vinden. Ieder koppel is anders, ieder koppel heeft andere struggles en daarom is het belangrijk om erachter te komen wat voor jullie wel werkt. Misschien is het een idee om jullie eerste afspraakje opnieuw te beleven. Misschien hebben jullie wel een vakantie nodig om nieuwe energie te krijgen.

 

Willen deze tips niet werken, en blijf je die spark missen? Dit zijn 7 vragen die je jezelf af moet stellen als je twijfelt over je relatie

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Je partner niet meer spannend? Tips om de vlam weer op te laaien
Sluiten