Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 3 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

Zien jouw vriendinnen je partner niet zitten? Zo ga je ermee om

Jij bent tot over je oren verliefd en schreeuwt het liefst van de daken dat je dol bent op je partner. Of het nou een romance is van pas twee maanden of dat je al jaren samen bent met je partner, dit is precies waar je altijd al van hebt gedroomd. Toch is die droom wat minder rooskleurig als jouw vrienden er anders over denken.

Als je een nieuwe vlam in je leven hebt, hoop je maar dat je vrienden hem of haar ook leuk vinden. De eerste ontmoeting is altijd spannend. Maar wat nou als je vrienden jouw lover echt niet zien zitten? Dit zijn de signalen die daarop duiden, en dít is wat jij aan de situatie kunt veranderen.

1. Ze doen geen moeite om tijd met je partner door te brengen

Je verwacht echt niet van ze dat ze ineens elke dag op de stoep staan om jouw partner (beter) te leren kennen, maar het kan ook zo zijn dat ze stelselmatig afspraken afzeggen. Zodanig dat zelfs jij je vrienden minder gaat zien. Als ze jouw partner niet zien zitten en ook geen moeite doen om tijd in jullie te investeren, kan dat een enorm probleem worden.

Dit is wat jij eraan kunt doen: Ga het gesprek aan met je vrienden. Vertel dat je het gevoel hebt dat ze het niet leuk vinden jouw partner te zien en daarom steeds minder vaak op bezoek komen of dat jullie zelfs niet worden uitgenodigd. Maak ze duidelijk dat jij gek bent op je partner en dat je het zou appreciëren dat ze meer moeite doen om hem of haar beter te leren kennen. Doen ze dat niet? Dat zegt dan meer over je vriendschappen dan over jou.

2. Als je over je partner praat, reageren ze niet enthousiast

Valt het je op dat als jij over je partner praat, je vrienden niet enthousiast of zelfs niet reageren? Dat is een heel duidelijk signaal dat ze maar weinig interesse hebben in jouw liefdesleven met hem of haar.

Dit is wat jij eraan kunt doen: vertel je vrienden dat je het erg vervelend vind en dat jij het gevoel krijgt dat het ze niet echt interesseert. Ga het gesprek met ze aan en vraag ze waarom ze jouw partner niet zien zitten of niet naar je verhalen of hem haar willen luisteren. Praat je er zelf misschien te veel over of is het inderdaad omdat ze niet zo enthousiast zijn over jouw (nieuwe) vlam?

LEES OOK: 7 signalen dat je nog steeds verliefd bent op je partner

3. Ze maken grappen over je partner

Dit is één van de vervelendste dingen die ze kunnen doen en jij kunt je er erg gekleineerd door voelen. Hoewel een grapje misschien ‘onschuldig’ lijkt, kun je er in de kern wel degelijk iemand mee raken. Heb jij bijvoorbeeld een nieuwe vriend die 8 jaar jonger is en ze noemen hem stelselmatig ‘broekie’? Dat kan jou meer pijn doen dan ze wellicht denken.

Dit is wat jij eraan kunt doen: Laat duidelijk merken dat je hier niet oké mee bent. Wat het ook is waar ze grappen overmaken (van leeftijdsverschil tot scheel kijken), jij bent er absoluut niet van gediend en dat mag je dan ook duidelijk laten merken. Vertel je vriendinnen dat je geen grappen wilt horen over je relatie. De kans is groot dat ze ervan schrikken en stoppen met het maken van ongepaste opmerkingen.

4. Ze willen dat je bij hem of haar weggaat

Dit is misschien wel het ergste om te horen, al helemaal als je verliefd bent. Hoewel het in sommige situaties goed is dat jouw vrienden op je letten (en in sommige situaties kunnen we ons dat écht wel voorstellen als ze jou willen beschermen), kan het ook zo zijn dat er geen reden is voor jou om bij je partner weg te gaan.

Dit is wat jij eraan kunt doen: Vertel jouw vrienden dat je het echt wel fijn vindt dat ze jou het beste gunnen en willen beschermen. Toch ben jij een volwassen persoon en ben je prima in staat je eigen keuzes te maken. Als jij niet van plan bent om bij je partner weg te gaan, kun je dit het beste tegen ze zeggen. Vertel ze ook dat je hier vanuit hen niks meer over wil horen en dat het je dwars zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zien jouw vriendinnen je partner niet zitten? Zo ga je ermee om
Sluiten