Renée
Renée Algemeen 8 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Houden jullie elkaars hand vaak vast? Dat zegt dít over je relatie

Als je verliefd wordt is niets zo fijn als je partner vasthouden en je affectie tonen. Maar nu, in een later stadium, geldt dat natuurlijk nog steeds. Sterker nog, zijn hand vasthouden heeft een enorm positief effect op jou en je lichaam.

Partner vasthouden verlicht pijn

Natuurlijk is knuffelen fijn en voel je je verbonden als je hand in hand loopt. Toch toont nieuw onderzoek aan dat er meer is dan dat. Je partner vasthouden, en dan zijn hand in het bijzonder, verlicht jouw pijn blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Colorado. Hoe zit dat?

Synchroniseren van de hersengolven

Als we de wetenschap mogen geloven heeft het te maken met het synchroniseren van jullie hersengolven. Tijdens het kleine (en daarom niet heel betrouwbare onderzoek) werden 22 heteroseksuele koppels onder de loep genomen terwijl ze verschillende vormen van aanraking ervaarden.

LEES OOK: Nu echt bewezen: van een goede relatie word je dikker

Verschillende scenario’s

De koppels zaten naast elkaar zonder elkaar aan te raken, zaten naast elkaar terwijl ze handen vasthielden en werden in verschillende ruimtes van elkaar gezet. Daarna werd dit herhaald, terwijl de vrouw ‘pijn’ ervaarde. Wat blijkt? Als de koppels elkaar aanraken zijn de hersengolven het meest met elkaar verbonden.

Minder pijn

Hoe meer de koppels ‘gesynchroniseerd’ zijn, hoe minder pijn de vrouw ervaart. Als je als vrouw een meelevende partner hebt kan hij op die manier daadwerkelijk een deel van de pijn wegnemen. Is dat niet ontzettend romantisch? Dat verklaart voor je partner meteen waarom hij tijdens de bevalling er voor jou kan zijn door simpelweg je hand vast te houden. Zelfs tijdens de zwangerschap kan hij door zijn affectie te tonen jou ontzettend helpen.

Dus mocht je je gezin graag willen uitbreiden, dan weet je wat jullie te doen staat tijdens de zwangerschap. Elkaar goed vasthouden. Daar zeg je geen nee tegen, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme