Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kids 3 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze bedrijven bieden vanaf januari al 6 weken partnerverlof

Goed nieuws! Als kersverse ouders kan je in Nederland vanaf juli 2020 rekenen op 6 weken betaald partnerverlof. Dat is natuurlijk al heel goed nieuws, maar er zijn twee bedrijven die er nog een schepje bovenop doen en deze maatregel al vanaf januari invoeren. Over een statement gesproken.

Op vlak van ouderschaps- en partnerverlof is nog veel vooruitgang mogelijk. Toch worden er geregeld stappen in de goede richting genomen, zeker met deze bedrijven die het goeie voorbeeld geven.

Partnerverlof juli 2020

Even een recap: vanaf 1 juli 2020 hebben partners de mogelijkheid om aanvullend geboorteverlof op te nemen. In een periode van 6 maanden na de geboorte, hebben partners recht op een aanvullende 5 weken partnerverlof (dit enkel indien de partner reeds het geboorteverlof van eenmaal de wekelijkse arbeidsduur heeft opgenomen).

Partners kunnen deze 5 weken zelf inplannen gedurende het eerste half jaar (uiteraard in overleg met de werkgever). De uitkering tijdens deze periode bedraagt 70% van hun maximale dagloon.

Twee bedrijven doen dit eerder

En nu komt het coole: zowel Coca-Cola European Partners NL als De Goede Doelen Loterijen zullen al eerder starten met deze maatregel. Werk je bij één van deze bedrijven en bevalt je partner op 1 januari 2020 (of daarna), dan heb je als partner reeds recht op de extra 5 weken partnerverlof.

En alsof dat niet genoeg is, schroeven de bedrijven de uitkering van 70% ook nog eens op naar de volle 100%. Ze hopen hiermee partners te stimuleren om het verlof daadwerkelijk op te nemen. Daarnaast zetten beide organisaties in op de participatie van vrouwen en diversiteit. Tot slot geloven ze dat de vervroegde maatregel bijdraagt aan een positieve werksfeer en een betere work-life balance.

Wij vinden het in ieder geval een belangrijk signaal naar de buitenwereld toe. Toch?

Meer over je rechten als ouder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze bedrijven bieden vanaf januari al 6 weken partnerverlof
Sluiten