Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Relatie 15 jul 2019

Volgens experts doet ieder pas getrouwd koppel DIT het eerste jaar fout

Al zitten jullie gedurende het eerste jaar van jullie huwelijk op een roze wolkje, gaat liefde niet altijd over rozen. Helaas is er geen handboek voor ‘de liefde’ of ‘het huwelijk’. Maar volgens experts zijn dit de dingen die ieder pas getrouwd stel fout doet. Read and learn! 

1. Stoppen met daten

Yes, je hebt misschien wel de liefde van je leven gevonden. Maar dit wil niet zeggen dat je moet stoppen met daten. Met elkaar welteverstaan. In één ruimte zijn – in huis op een feestje of tijdens het boodschappen doen – wil nog niet zeggen dat jullie écht samenzijn. Uit eten gaan, een filmpje pakken of een strandwandeling maken brengt jullie dichter tot elkaar en houdt de spanning erin.

2. Elkaar niet op de hoogte houden

Het lijkt misschien heel onschuldig als jij op zaterdagavond een diner met vriendinnen hebt gepland, zonder je partner hierover in te lichten. Maar misschien had hij wel een romantisch avondje voor twee gepland. Of zijn vrienden afgezegd om lekker samen op de bank te hangen. Informeer elkaar – dan wel grotendeels – over jullie vrije tijds plannen, dit toont dat jullie rekening met elkaar houden.

3. Ruzie maken om het huishouden

Ja, het is vervelend dat hij is vergeten de lakens te verschonen. En ja hij raakt geïrriteerd als je een kledingcrisis had en het lijkt alsof er een bom is ontploft. Maar het heeft echt geen zin om ruzie te maken over opruimen en schoonmaken. Het is namelijk heel simpel; ruim beiden jullie rommel achter jullie eigen kont op en verdeel de overige huishoudelijke taken gelijk. Help elkaar een handje als de één minder tijd en/of energie heeft. Opgelost!

4. Niet meer (vaak) intiem zijn

Aanraking is misschien niet het allerbelangrijkste in je relatie, maar het zorgt er wel voor dat jullie dichter naar elkaar blijven groeien. Letterlijk en figuurlijk. Intiem zijn zorgt voor spanning, verlangen en het brengt ‘het gelukshormoon’ teweeg. Fysieke aanrakingen zorgen tot slot ook nog ‘s voor mentale stimulans en verbondenheid. Knuffel, masseer, kus en streel elkaar!

5. Ervan uitgaan dat de seks goed is

Er is niets mis met een vaste routine tussen de lakens, maar verandering van spijs kan nieuw leven in jullie liefdesleven blazen. Het is altijd een goed idee om te experimenteren, omdat jullie elkaar – en jullie zelf – op deze manier opnieuw leren kennen. En omdat jullie iets intiems met elkaar delen.

6. Relatieadvies van anderen aannemen

Het is menselijk om jouw leven te vergelijken met die van een ander. Dit betreft natuurlijk ook je huwelijk. Maar het gras is niet altijd groener aan de overkant. Daarnaast is ieder koppel anders, en delen jullie andere normen en waarden binnen jullie huwelijk dan die van een ander. Advies is altijd welkom, maar neem niet alles aan. Wees kritisch en filter!

7. De wereld om jullie heen vergeten

Yes, jullie leven momenteel in jullie eigen bubbel. Maar je hebt ook nog familieleden, vrienden, collega’s en kennissen. En niet te vergeten jezelf voor wie je lief moet zijn. Jullie eigen leven leiden zorgt ervoor dat jullie elkaar meer waarderen wanneer jullie wel samenzijn. Laat elkaar af en toe vrij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Volgens experts doet ieder pas getrouwd koppel DIT het eerste jaar fout
Sluiten